Ponedjeljak, 17. Maja 2021.
Tuzlanski.ba logo

Hrvatska: Albanac u putnoj torbi skrivao 12,6 kilograma marihuane

Preuzmite sliku

U putnoj torbi 55-godišnjeg albanskog državljanina istarska policija je pronašla 12,6 kilograma marihuane, koju je u autobusu pokušao preko granice prokrijumčariti u Sloveniju, a zbog čega je uhićen i kazneno prijavljen zbog neovlaštene proizvodnje i prometa drogama.

  • Iz PU istarske i granične kontrole Policijske postaje Buje u petak su na konferenciji za novinare izvijestili da su policajci u srijedu poslijepodne na graničnom prijelazu Kaštel, tijekom izlazne granične kontrole putnika i autobusa koji je prometovao na relaciji Zagreb-Pula-Koper-Trst-Ljubljana-Zagreb, posumnjali u 55-godipnjeg Albanca za kojega je utvrđeno da je nekoliko dana boravio u Hrvatskoj, no nije imao prijavljen boravak.

    Policija je od svih putnika zatražila da preuzmu svoju prtljagu, pri čemu je jedna putna torba ostala u autobusu, a pretragom je kod Albanca pronađen ključ od ostavljene torbe. Temeljem sudskog naloga, torba je pretražena i u njoj pronađeno 12 paketa s ukupno 12,6 kilograma marihuane, prenosi Hina.

    U nastavku istrage, na jednom parkiralištu u Umagu pronađen je automobil Peugeot 208 talijanskih registracija kojim se služio spomenuti 55-godišnjak u kojemu su, kažu u Istarskoj policiji, pronađeni i drugi predmeti od značaja za daljnji kazneni postupak.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , ,