Četvrtak, 23. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Hrvati ljuti na turiste iz Engleske

Preuzmite sliku

Ljetna festivalska sezona na popularnoj plaži Zrće u Novalji na hrvatskom primorju već je počela, ali je donijela i prve probleme zbog kojih se gradonačelnik tog mjesta Ante Dabo izvinjava mještanima.

Na zvaničnoj Facebook stranici Grada Novalje objavio je status u kome je kritikovao turiste, a posebno “varvarske i nekulturne” Engleze, prenosi Slobodna Dalmacija. “Poštovane sugrađanke i sugrađani, prolazeći ovih dana ulicama našeg grada, obilazeći okolna mjesta, slušajući iskustva i doživljaje naših sugrađana i da ne nabrajam dalje, u meni se smjenjuju osećaji tuge, gorčine i odgovornosti kao gradonačelnika grada koji je obeščašćen i ponižen varvarizmom i nekulturom značajnog djela mladih gostiju iz Engleske”, navodi Dabo. “Sama činjenica da su engleski gosti za naše prilike visoke platežne moći, nikome, pa ni njima, ne daje za pravo da se ponašaju na ovakav način koji domaće stanovnike ostavlja gotovo bespomoćnim pred naletom primitivizma, golotinje, pijanstva koju pokazuju ulicama našeg grada i apartmanima koje iznajmljuju i koriste u našem gradu, prenosi Tanjug.

Uprkos činjenici da smo od Direkcije policije dobili značajna pojačanja policije, uprkos zapošljavanju dvadesetak komunalnih redara i jednom broju obezbeđenja kojih koriste i iznajmljuju razne fizičke i pravne osobe na području Grada, stanje reda i bezbjednosti ovih je dana ozbiljno ugroženo”, naveo je gradonačelnik, prenosi B92. “Pitam se kao gradonačelnik, da li se ti isti mladi mogu nekažnjeno ponašati ovako divlje u svojoj zemlji ili bi zbog ovakvog ponašanja bili strogo kažnjeni? Gradonačelnik pita i da li “njegovo veličanstvo evro može zamijeniti sve one temeljne vrijednosti koje smo naslijedili od svojih predaka…”

“Stoga se kao gradonačelnik izvinjavam svojim sugrađanima koje ovo ponašanje vrijeđa i koji su ogorčeni na sve ovo što ovih dana susrećemo na našim ulicama. Jedino što mogu obećati je da ću se svim silama truditi i boriti za dostojanstvo i ugled našeg grada koji su ozbiljno narušeni “, piše Ante Dabo, gradonačelnik Novalje, prenose regionalni mediji.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,