Četvrtak, 1. Juna 2023.
Tuzlanski.ba logo

Hrkalović se ‘takmičila’ s mafijom ko će više potrošiti: U jednom izlasku spiskala 17.000 eura

Preuzmite sliku

Dijana Hrkalović, bivša državna sekretarka MUP-a Srbije na ljetovanju u Crnoj Gori prihvatila je bizaran izazov na društvenim mrežama “Ko ima dublji džep” i u jednoj noći napravila astronomski ceh u najpoznatijem klubu u Budvi, kada je potrošila 17.000 eura.

Podsjetimo da je Hrkalović nedavno uhapšena zbog sumnji u povezanost sa mafijom, odnosno klanom Velje Nevolje. U Budvi je navodno bila u društvu visokopozicioniranih članova podzemlja bliskih kavačkom klanu i prihvatila je “igru” da njeno društvo fotografira račun koji napravi i šalje ga ekipi izazivača.

“Izlazila je uglavnom u poznate diskoteke Trocadero i Top Hill u Budvi i objavljivala video snimke iz ludog noćnog provoda. Jednom prilikom je sa svojim društvom prihvatila izazov ekipe koja se provodila u drugoj diskoteci da se natječu ko će napraviti veći račun. Nekome iz njenog društva je na mobitel stigla fotka računa od oko 6.000 do 7.000 eura, koliko su izazivači potrošili, pa su odlučili potrošiti više od njih”, kaže izvor Kurira i ističe da konobari nisu mogli vjerovati da je neko spiskao toliko novca u jednoj večeri.

Nije pitala koliko košta, samo je naručivala najskuplja pića.

“Na fotografijama koje je slala vidio se stol na kojem su bile poredane najskuplje boce. Naručila je Chivas Regal Royal Salute 21, star 21 godinu. Boca košta 415 eura. Naručivala je Dom Perignon, čija je cijena 1.500 eura po boci od 1,5 litre. Do kraja večeri potrošila je 17.000 eura“, navodi izvor.

Hrkalović je tako u jednoj večeri potrošila 34 prosječne crnogorske plaće, koje u Crnoj Gori iznose oko 500 eura. Prema riječima ljudi koji su bili u klubu, kada je Dijana oborila rekord i pobijedila u bizarnoj igri, vlasnici su zbog tako velikog računa morali konobarima poslati osiguranje.

“Dogodilo se dva-tri puta da konobar naplati od gostiju po nekoliko hiljada eura, ali ne bi stigli do šanka. Neki gosti su konobare znali presretati na putu do šanka nakon što bi naplatili tako velike račune, uvukli bi ih u WC, pretukli i ukrali novac. Najčešće su tako velike račune radili kavčani, koji bi se bahatili, trošili silni novac i plaćali sve u kešu, što je privlačilo pažnju drugih gostiju”, prepričava jedan od gostiju.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje