Ponedjeljak, 25. Oktobra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Hiljadu i po gostiju praktično zatvoreno u hotelu: Pukla pumpa, a fekalije završile na crnogorskoj plaži

Preuzmite sliku

Hotelska kompanija i njeno osoblje od nedelje navečer su na nogama, dok fekalije plivaju stazom, ulaze u bar na plaži, a potoci se slivaju na plažu.

U Bečićima u Crnoj Gori se dogodio veliki ekološki incident kada je otkazala pumpa na postrojenju za otpadne vode WTE na plaži ispred hotela Iberostar Belvi.

 • Iz uprave hotela za vijesti.me kažu da je više od hiljadu i po gostiju praktično zatvoreno i nije im dozvoljeno im da idu ka plaži, odakle se širi nesnosan miris.

  Oni su najavili sa će podneti tužbu protiv WTE i tražiti odštetu zbog incidenta jer su, kako kažu, njima turistički operatori Nekerman, TUI, Tomas Kuk najavili tužbe zbog negodovanja gostiju.

  Hotelska kompanija i njeno osoblje od nedelje navečer su na nogama, dok fekalije plivaju stazom, ulaze u bar na plaži, a potoci se slivaju na plažu, navode Vijesti.

 • Na plažu su jutros stigle ekipe Vodovoda i Komunalnog, a bio je angažovan i bager.

  Iako su službenici njemačke kompanije WTE, koja upravlja postrojenjem, naveli da je sve uredu, tehnički direktor Iberostar Belvi Petko Ðogo je rekao da se tek kada su otvorili postrojenje vidjelo da je došlo do začepljenja.

  “U pitanju je nepouzadan sistem jer su se praktično sve otpadne vode koje je pumpa trebalo da usmeri ka glavnom postrojenju u Vještici izlile na dva šahta ispred našeg i susednog hotela Montenegro”, dodao je Ðogo.

  Iako se očekivalo da je problem riješen, jučer oko 16 sati ponovo je došlo do izlivanja.

  “Fekalije su počele sinoć da se izlivaju, a to je trajalo tokom cele noći, da bi se veliko izlivanje dogodilo u 11 časova. Uprava WTE samo kaže da im kompjuteru govori da je sve u redu, a na terenu se događa pravi haos”, kazao je Ðogo. (Foto: Vuk Lajović)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: , , , ,