Nedjelja, 3. Jula 2022.
Tuzlanski.ba logo

HGSS o potrazi za avionom: Teren nam definitivno ne ide na ruku

Preuzmite sliku

Pročelnik HGSS-a Josip Granić za N1 je komentarisao je potragu za jučer nestalim avionom Cessna koji je iz Splita poletio prema Njemačkoj.

“Avion nažalost još nije pronađen, nastavljamo potragu, na terenu je preko 200 ljudi, HGSS, policija, vojska, lovci… Suzili smo područje, ali preglednost i šansa za pronalazak je bila vrlo mala, nastavljamo punom snagom koliko god bude potrebno”, rekao je Granić.

Nalaze se nekoliko kilometara od Slunja, u selu Broćanac i fokusirani su na državnu cestu D1 i područje zapadno od nje.

“Tu počinju prva brda odavde pa do Velebita, težak je teren za kretanje, dodatni problem je kiša, magla, mokro je sve, sklisko, mekano, teško i za ljude i za aute, teren nam definitivno ne ide na ruku. Dronovi su letjeli noćas do 3.30 – 4 ujutro, bila je magla i nije se ništa vidjelo, ni termo kamere nisu mogle ništa snimiti”, rekao je pročelnik HGSS-a.

Helikopter nisu dizali jer su meteorološki uvjeti bili loši “da bi bilo suludo dignuti helikopter”, a ni danas nije puno bolje, rekao je. “Nadamo se ljepšem vremenu tokom dana i da ćemo moći odraditi posao kako treba”, rekao je Granić, dodavši da ljudi teško percipiraju koliko je teško pronaći nešto na tako velikom području.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , , , ,