Četvrtak, 16. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Haotične i kilometarske gužve na autocestama u Hrvatskoj

Preuzmite sliku

Na autoputu A1 Zagreb-Split-Ploče pojačan je promet između naplate Lučko i čvora Bosiljevo II u smjeru mora, a kod naplatnih postaja Lučko u smjeru Zagreba kolona je duga oko pet kilometara, a kod Demerja oko dva kilometra, izvijestio je u subotu oko podneva Hrvatski auto-klub (HAK).

Pojačan je promet na cestama u smjeru mora i obrnuto prema unutrašnjosti te u priobalju pa vozačima savjetuju da održavaju sigurnosni razmak između vozila. Na A 1 kolona je vozila u pokretu između 204. i 195. km u smjeru Dubrovnika i između čvora Zadar 2 i tunela Bristovac u smjeru Zagreba te između tunela Čelinka i čvora Maslenica smjeru Dubrovnika.

Iz HAK-a zbog upozorenja od toplinskog vala savjetuju svima koji putuju na dužim relacijama da to čine rano ujutro ili kasnije navečer, a izbjegavaju vožnju i putovanje tokom dana kada temperature dosežu svoj maksimum.

“Tokom puta treba se češće zaustaviti i rashladiti te piti dovoljno tekućine i umjereno koristiti rashladni uređaj u vozilu, a ako se vozač tokom vožnje osjeća loše odmah se treba zaustaviti i potražiti liječničku pomoć”, poručili su iz HAK-a.

Vrlo je gust promet na graničnim prijelazima s Bosnom i Hercegovinom i Slovenijom u oba smjera, Mađarskom na ulasku te sa Srbijom na izlasku iz Hrvatske.

“Vozači oprez, udarni je vikend na hrvatskim cestama! Važno je na odredište stići sigurno, a ne brzo. Promet se nadzire i iz zraka. Snimka AC A1 iz policijskog helikoptera, stanje u 11:30”, naveli su iz MUP-a Hrvatske.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,