Nedjelja, 29. Januara 2023.
Tuzlanski.ba logo

Grupa “Oktobar” objavila imena deset agenata Vladimira Putina u Srbiji!

Preuzmite sliku

Savez građana “Grupa Oktobar” za borbu protiv hibridnog djelovanja režima Vladimira Putina u Srbiji (TIPA RS), a koju je u novembru ove godine osnovao advokat iz Beograda, Čedomir Stojković, objavila je na službenom Telegram kanalu saopćenje za javnost u kojem se, kako navode, “obznanjuje deset imena agenata Vladimira Putina u Srbiji”.

Na listi obznanjenih agenata, uz ranije obznanjenog šefa Bezbjedonosno-informativne agencije (BIA) i ranijeg srbijanskog ministra Aleksandra Vulina nalaze još i imena: srbijanskog tajkuna Bogoljuba Karića, srbijanskog ministra, inače rođenog Tuzlaka Nenada Popovića, osuđenog ratnog zločinca Vojislava Šešelja, ministrice zdravlja Srbije, Danice Grujičić.

Tu su, također, i srbijanska “politička starleta” i predsjednik Srpske desnice Miša Vacić, Miloševićev propagandist, glavni urednik „Večernjih novosti“, Milorad Vučelić, bivša urednica “Politike” i aktuelna saradnica Russia Today, Ljiljana Smailović, kontroverzni reditelj Dragoslav Bokan, te Zvonko Veselinović i Milan Radojičić, osobe s crne američke liste, koje se povezuju sa vladajućom Srpskom naprednom strankom (SNS).

 • Grupa “Oktobar”, čije saopćenje su na društvenim mrežama podijelili i neki poznati aktivisti poput Sonje Biserko, najavila je sljedeću dopunu liste u ponedjeljak, 19. decembra.

  “Putinov režim preko svojih agenata uticaja sprečava razvoj i demokratizaciju zemlje i lazak Srbije u Evropsku uniju. Borba je neophodna i pozivamo sve da se priključe!“, navela je Grupa „Oktobar“ u saopštenju za javnost prošlog mjeseca.

  Dodali su da su “Putinove sluge” u Srbiji “podstrekači razdora u društvu, faktori širenja mržnje i podstrekači rasta fašizma u društvu”.

  „Grupa Oktobar identifikuje Vladimira Putina i sve njegove sluge u Srbiji kao neprijatelje Srbije i neprijatelje svih njenih građana“, navela je Grupa.

  Ocijenili su da Putinov režim od Srbije pokušava da napravi „trojanskog konja Evrope“. Grupa Oktobar je formirala pojedine „timove za delovanje“, kao što su “Tim za identifikaciju moskovskih agenata u Srbiji”, zatim “Tim Rusa, Ukrajinaca, Belorusa i Srba protiv rata”, kreativni tim, humanitarni tim.

  Dodaje se da je Grupa “Oktobar” usvojila i Manifest kojim se identifikuju gorući društveni problemi i definišu prioriteti njenog djelovanja. “Borba protiv režima Vladimira Putina u Srbiji je sadašnji najvažniji istinski patriotski čin”, poručila je Grupa “Oktobar”.

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje