Četvrtak, 6. Oktobra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Grmoja: Hrvati trebaju preispitati na koji način pomoći hrvatskom narodu u BiH

Preuzmite sliku

Hrvatski saborski zastupnik Mosta Nikola Grmoja kazao je jutros da su Hrvati u Bosni i Hercegovini izloženi iživljavanju političkog Sarajeva te da Hrvati trebaju preispitati na koji način pomoći hrvatskom narodu u BiH.

“Mi znamo da od tri člana Predsjedništva BiH Hrvati nemaju svoga predstavnika, da je Komšić nametnut, i da je jedini koji s vremena na vrijeme kaže nešto u korist Hrvata, nažalost, eto, Milorad Dodik. Takve su okolnosti. Definitivno da Hrvati trebaju preispitati što će biti s BiH, na koji način zapravo pomoći hrvatskom narodu u BiH da se izbori za svoja politička prava”, rekao je Grmoja.

Komentirajući izjavu hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića, da premijer Andrej Plenković i njegova vlada nisu krivi za iseljavanje Hrvata, a nakon što je popis stanovništva u RH pokazao pad broja stanovnika ispod 3,9 miliona, Grmoja je rekao da je Milanović time išao sebe abolirati od odgovornosti jer je i on bio premijer.

Naravno da nije odgovorna samo ova vlada, ali Plenković je premijer već pet godina, pa je njegova odgovornost veća nego Milanovićeva, ustvrdio je Grmoja jutros u izjavi za Hrvatsku televiziju.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje