Subota, 19. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Gradonačelnik Petrinje pokazao štetu u svojoj kući nakon potresa: ”Grijaća ploča pala je ženi na glavu, ima tri šava”

Preuzmite sliku

Kuća gradonačelnika Petrinje Darinka Dumbovića oštećen je u potresu. Poslao je za Dnevnik.hr fotografije unutrašnjosti svoje kuće iz centra grada na kojima se vide oštećenja. U snažnom potresu povrijeđena je i njegova supruga.

Snažan potres koji je prošle sedmice pogodio Petrinju i okolno područje oštetio je i kuću petrinjskog gradonačelnika Darinka Dumbovića. Poslao je fotografije iz svoje kuće u centru Petrinje. ”Pala je grijaća ploča. Jedna je pala ženi na glavu i ima tri šava. Sada je opet pala ploča”, rekao je.

Dumbović je ranije iskazao zabrinutost zbog stanja centra Petrinje. Smatra da bi ga trebalo u potpunosti zatvoriti za građane. Predlaže da stručne službe osmisle nove pravce prema centru grada, a samim time i prema kuhinji iz koje stanovnici i volonteri dobivaju tople obroke.

”Da damo do znanja da strogim centrom grada ne smije niko prolaziti i da se baš sve u centru grada stopira. To su teške odluke, ali odluke koje danas moramo donijeti. Ja sam siguran da će u tom smjeru ići i odluke Vlade i Štaba”, kaže.

Dumbović je izazvao i incident u srijedu navečer kada je u centru Petrinje automobilom udario u metalnu zaštitu ogradu, oglušio se na upute policije da izađe iz vozila i odvezao se u drugom smjeru. Sam je potvrdio da je on bio za volanom, a pravdao se da je žurio kući supruzi koja je bila sama za vrijeme potresa.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje