Petak, 27. Maja 2022.
Tuzlanski.ba logo

Građani u nevjerici: U centru Zagreba ‘parkirao’ auto na krov kuće

Preuzmite sliku

Da automobil završi na krovu tokom saobraćajne nesreće više i nije neka novost, ali kad auto sleti na dio krova stambenog objekta, onda je to spada u rubriku vjerovali ili ne. Naime, u toku je policijski uviđaj kako bi se utvrdile sve okolnosti nesreće koja je prije sat vremena otprilike zaprepastila građane u Rokovoj ulici nadomak zagrebačkog Britanca.

Prema prvim informacijama s mjesta događaja, muškarac koji je vozio dostavno vozilo Fiat iz nerazjašnjenih razloga prošao je 15-metara kroz vrt te se zaglavio na krovištu objekta koje, kako saznajemo, srećom služi kao skladište a ne za stanovanje.

  • – On je bio blijed k'o krpa. Totalno ošamućen kad je stigla Hitna, ali mislim da nije od povreda već od same činjenice što ga je snašlo i gdje je završio dok je vozio u rikverc valjda kako bi se okrenuo. Nije bio puno rječit mladić. Samo šokiran. I mislim da je radio dostavu u trenutku nesreće – rekla je za Jutarnji jedna od stanarki iz obližnjeg poslovnog prostora koja navedeni objekt na kojem je završio auto, zajedno s ostalim poslovnim kolegama, koristi kao skladište.

  • Osim policije, na mjesto nesreće pozvani su i zagrebački vatrogasci kako bi pomogli vozilo spustiti na tlo bez dodatne štete i opasnosti za ljude. (Tuzlanski.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje