Ponedjeljak, 8. Marta 2021.
Tuzlanski.ba logo

Glumica Milena Radulović pet sati davala izjavu o Aleksiću

Preuzmite sliku

Glumica Milena Radulović davala je iskaz pet sati u Višem tužilaštvu u Beogradu, nakon poznatog profesora glume Miroslava Mike Aleksića, koga je ona i više djevojaka, učenica njegove škole, optužilo za seksualno zlostavljanje i silovanje.

Jedan od njenih advokata Jugoslav Tintor rekao je da je Tužilaštvo naredilo da cijeli tok istrage bude tajan zbog zaštite privatnosti lica koja učestvuju u postupku, tako da se ne može govoriti o detaljima onog šta je danas rečeno.

“Sama činjenica da je Milena iskaz davala pet punih sati jasno govori i laiku da je do detalja rekla sve ono kroz šta je prošla i šta je doživjela, opisujući do najsitnijih detalja, kako bi pomogla nadležnim državnim organima, prije svega, postupajućem tužilaštvu, da rasvjetli cijelu ovu krivičnu stvar”, rekao je Tintor za B92.

Advokat Denis Bećirić apelovao je da mediji poštuju želju za anonimnošću oštećenih i svjedoka koji to žele.

Miroslav Mika Aleksić, filmski reditelj, producent, glumac i čuveni pedagog kroz čije radionice je prošlo više od 3.000 mladih, nedavno je uhapšen zbog sumnje da je od 2012. do 2020. godine seksualno napastvovao pet učenica, od kojih su dvije tada bile maloljetne. Na teret mu je stavljeno osam silovanja i sedam nedozvoljenih polnih radnji.

Glumica Milena Radulović medijima je ispričala da je Aleksić silovao dok je bila maloljetna i da se to dogodilo više puta. Osim nje, još nekoliko djevojaka, od kojih su neke maloljetne, prijavilo je Aleksića za silovanje i seksualno uznemiravanje. (Agencije)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje