Ponedjeljak, 8. Marta 2021.
Tuzlanski.ba logo

Glumica Milena Radulović otkrila koja osoba joj je pomogla da progovori o silovanju

Preuzmite sliku

Glumica Milena Radulović (25) oglasila se prvi put nakon što je optužila vlasnika škole glume, Miroslava Miku Aleksića (68) da ju je silovao kada je imala 17 godina i da to nije učinio samo jednom, piše Telegraf.

Milena je na svom Instagram profilu napisala da joj je inspektorica Vesna Gašić-Stojković pomogla i navela da je ona osoba koja mijenja Srbiju u bolje mjesto.

– Kapa dole za ovu neviđenu ženu i njen profesionalni pristup! Inspektorka Vesna Gašić Stojković! Nemojte da zaboravite ovo ime. Ne samo zato što može da vam pomogne, već zato što takvi ljudi mijenjaju Srbiju u bolje mjesto – napisala je Milena.

– Ako ste doživjeli nešto slično ili znate nekoga kome je potrebna pomoć – evo ko će vam pomoći. Hvala. Vesna! Voljela bih da sam na Vesnu naišla ranije – dodala je glumica.

Inače, Milena je diplomirala kod Aleksićeve supruge, profesorice Biljane Mašić, 2017. godine kao najbolja u generaciji, sa prosjekom 9,46. U školu Mike Aleksića djeca se upisuju od pete ili šeste godine, a najkasnije sa 13 godina. Milena Radulović je dio grupe postala sa 11 godina, a u grupama je bilo od 25 do 30 polaznika.

– Šest godina sam bila u školi Mike Aleksića kada me je silovao. Imala sam 17 godina. To se nije dogodilo jednom. Ponavljalo se – rekla je glumica Milena Radulović za “Blic“.

Navela je i da do tog trenutka nije pomislila da je takvo nešto uopće moguće.

– Nisam ga poznavala takvog i u tom periodu bila sam ubijeđena da sam jedina i sama. Bio je to šok. Slom! To je za mene bila druga porodica. Zaista! – rekla je Milena Radulović, a o detaljima navodnog silovanja ne želi da priča za medije, a sve je kazala policajcima.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje