Četvrtak, 6. Oktobra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Gliserom umalo ubio ronioca, pa se ganjali po Jadranu

Preuzmite sliku

Događaj koji se odigrao prije dvadesetak dana na Jadranu zabrinuo je javnost.

Ronilac iz Slovenije umalo je udario i teže povrijedio ronioca koji se nalazio u blizini. Jedan ronilac je ostavio prilično dramatičan apel u FB grupi “Stop glisiranju blizu obale i ugrožavanju života ronilaca!”.

“Evo ekipa, niko ne objavljuje ništa, a ronioce svakodnevno pokušavaju ubiti. Kolega je prije 20-tak dana imao nezgodu, ronili su, barka je bila usidrena. Jedan je čovjek s bovom u moru, a drugi na gliseru pokušavao signalizirat Slovencu da ga zaobiđe, ali vidite i sami – bezuspješno.”

To nije bilo sve, ronilac je dodao šta se na kraju dogodilo i kakav je epilog bio.

“U zadnji tren, kao na filmu, ronilac skače s glisera spašavajući vlastiti život i gleda kako mu pajdo potapa gliser… Prijatelj koji je bio 100 metara dalje pali svoj gliser i lovi go**o i zove policiju i kapetaniju koji ne izlaze na teren. Onda svi idu do policije na rivu i pokušavaju objasniti šta se desilo. Naravno, čovjek koji je pukom srećom preživio ovaj incident radi nemara institucija ostaje zakinut, te mora sam i o svom trišku vaditi olupinu iz mora, a dragi nam gost iz Slovenije odlazi kući s kaznom od 4000 kn,” napisao je ronilac u statusu.

U komentaru je jedan čovjek i dodao: “Čovjek s gliserom od 10 metara je prešao preko Elana 435 na sidru, dok je ronioc bio u njemu i spremao se ući u more”. (Slobodna Dalmacija)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , ,