Subota, 23. Septembra 2023.
Tuzlanski.ba logo

Frizerka nudi platu od 1.200 eura, ali već dugo ne pronalazi radnicu: Zašto niko neće u salon?

Preuzmite sliku

Nakon korona krize, kada su bili zatvoreni mjesecima, čini se da su se saloni ljepote relativno brzo oporavili, a prije svega “zahvaljujući” pojačanom obimu posla i nerijetko paprenim cijenama.

Nije tajna da cijene frizerskih usluga neprestano rastu, kako kod nas, tako i u regionu, a neki vlasnici su spremni i da fino nagrade svoje zaposlene.

Ipak, iz Hrvatske nam dolazi jedna nevjerovatna priča, budući da vlasnica frizerskog salona u zagrebačkom naselju Prečko nudi platu od čak 1.200 eura, ali kako je otkrila za Poslovni.hr, ne može da pronađe radnicu.

Dodatni problem je što Hrvatska u posljednje vrijeme muku muči sa pronalaženjem osoblja u gotovo svim sferama, te ni frizerska struka nije izuzetak.

Da li se ljudima ne dopada rad u salonu, ili to što se radi svakog dana osim nedjelje – ne znamo, ali ova Zagrepčanka već duže vrijeme ne pronalazi koleginicu. Pritom, posao joj cvjeta.

Kaže i da zbog velikih troškova smještaja i hrane, nema namjeru da potragu za radnicom širi van granica Hrvatske, a dok ne dođu bolji dani – nastaviće da radi do 12 sati dnevno…

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , , ,