Petak, 1. Jula 2022.
Tuzlanski.ba logo

Francuzi u Crikvenici napravili račun veći od 2.260 eura pa pobjegli

Preuzmite sliku

Kriminalističkim istraživanjem, u posjedu osumnjičenika pronađeni su boxeri, nož i ostali predmeti koji su oduzeti te su prekršajno sankcionirani prema Zakonu o posjedovanju i nabavi oružja građana.

Crikvenička policija završila je kriminalističko istraživanje nad dvoje francuskih državljana u dobi od 34 i 73 godine zbog sumnje u počinjenje krivičnog djela prevare. Osumnjičenici su pronađeni na području Klenovice po prethodno raspisanoj potrazi Policijske stanice Crikvenica. Sumnjiče se da su od 23. do 31. maja ove godine boravili u hotelu na crikveničkom području gdje su se bez odjave udaljili iz hotela ne podmirivši usluge smještaja.

Procjenjuje se da je ovim krivičnim djelima materijalno oštećena hotelska kompanija iz Zagreba za više od 17.000 kuna (4.420 KM). Kriminalističkim istraživanjem, u posjedu osumnjičenika pronađeni su boxeri, nož i ostali predmeti koji su oduzeti te su prekršajno sankcionirani prema Zakonu o posjedovanju i nabavi oružja građana. Po dovršetku kriminalističkog istraživanja, osumnjičenici su kazneno prijavljeni mjerodavnom državnom tužilaštvu i predani pritvorskom nadzorniku. (Vecernji.hr)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , ,