Ponedjeljak, 8. Avgusta 2022.
Tuzlanski.ba logo

Fijasko na svadbi u Srbiji: “Poštovani gosti, uzmite nazad vaše poklone, i idite svojim kućama!”

Preuzmite sliku

Dogodovštine sa svadbi koje se samo viđaju na filmovima, obilježe bar jedno veselje u gradu na Moravi i okolini. Godinama se u Čačku prepričava kako je mlada sa svadbe pobegla za bubnjara iz benda koji je zabavljao goste. Pamti se kako je grom udario u restoran gdje je bilo slavlje i rasterao svatove, kako je policija morala da razdvaja zavađene prijatelje i pritom privela tridesetak osoba…

Ali sigurno će ostati zapamćen događaj, koji može da se svrsta u rubriku „Za ne vjerovati“, kada je mladoženja na svadbenom veselju zatekao svoju mladu i vjenčanog kuma u veoma prisnom odnosu. U jednom od čačanskih ugostiteljskih objekata svojim svatovima obratio uznemireni mladoženja, pišu “Novosti”.

– Poštovani gosti, molim vas, uzmite nazad vaše poklone, i idite svojim kućama. Jer, mlada je pobjegla sa svadbe, i to za kuma, koji nas je upravo vjenčao!

– Svadba je tekla po planu. Završilo se vjenčanje. Mlada je otišla u svoju sobu da se presvuče. Pošto je nije bilo dugo, mladoženja je otišao da je potraži. Kada je otvorio vrata sobe, imao je šta i da vidi. Njegov izabrani kum ležao je sa njegovom ženom na krevetu. Bili su, u najmanju ruku rečeno, veoma prisni – ispričao je tada jedan od svatova propale svadbe.

– Mladoženja je, potom, njih dvoje izbacio iz restorana, a onda se obratio svatovima i zamolio ih da odu kućama… Tako se veselje završilo… Nesretni domaćini morali su, ipak, da plate sve troškove u restoranu, iako večera nije bila ni poslužena – pišu “Novosti”.

U čudu, bez riječi, gosti su se pokupili i ostavili ovog Čačanina da tuguje za svojom životnom izabranicom.

Često se dešava da se na svadbi svatovi potuku, i to najviše oko muzike. Najžešća tuča se dogodila kada je čak tridesetak osoba, među kojima i desetak žena, bilo privedeno. Nije rijedak slučaj da mladoženja zbog preteranog pijanstva ne dočeka sa svatovima kraj veselja, a u posljednje vreme to se događa i sa mladenkama…

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , , , , ,