Petak, 28. Januara 2022.
Tuzlanski.ba logo

Dvostruko ubistvo u Zagrebu: Policija našla krunski dokaz u kontejneru za smeće

Preuzmite sliku

Osumnjičeni za dvostruko ubistvo u zagrebačkom naselju Struge uhapšen je, kako se neslužbeno doznaje, nakon što je policija pronašla tragove DNK na nožu s kojim vjeruju da je počinjen brutalan zločin.

Na nožu pronađenom nakon višesatnog prekopavanja kontejnera za smeće nedaleko od mjesta zločina pronađeni su biološki tragovi, odnosno krv s DNK profilom žrtava, ali navodno i uhapšenog sumnjivca Damira Minkovića, objavio je Jutarnji list. 35-godišnji Damir Minković je nećak ubijene Marice Minković.

Osumnjičeni je uhapšen u utorak ujutro na graničnom prijelazu Bajakovo na putu iz Beograda gdje je navodno otišao na dan ubistva.

U zagrebačkom naselju Struge u subotu prijepodne pronađena su mrtva tijela ubijene 77-godišnje Marica Minković i njenog pastorka 51-godišnjeg Siniše Minković. Naknadno se neslužbeno doznalo da policija traga za rođakom ubijenih koji se nalazio u Srbiji.

Nećak ubijene Marice je otprije poznat policiji i sudstvu zbog pljačke zlatnine vrijedne tri miliona kuna iz zagrebačke poslovnice zlatarne Celje koju je počinio 2010. s još trojicom muškaraca. Za to krivično djelo odslužio je šestogodišnju zatvorsku kaznu.

Mediji su nagađali da bi motiv ubistva mogao biti ušteđevina koju je ubijena Marica Minković imala od pokojnog supruga te novac od prodaje porodične kuće na Kajzerici. (Hina)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,