Četvrtak, 24. Septembra 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Dvojici hrvatskih policajaca određen pritvor zbog ozljeđivanja Afganistanca

Dvojici hrvatskih policajaca određen je istražni zatvor zbog osnovane sumnje da je jedan ozlijedio ilegalnog migranta iz Afganistana, a drugi da to nije prijavio.

Karlovačko Općinsko državno odvjetništvo predložilo je, a sudac istrage Županijskog suda prihvatio je prijedlog da se 34-godišnjaku i 26-godišnjaku odredi istražni zatvor zbog opasnosti od nedopuštenog utjecaja na svjedoke u postupku po kaznenoj prijavi Policijske uprave karlovačke.

Nakon što su dvojica policajaca prvi puta ispitana 14. lipnja utvrđeno je da postoji osnovana sumnja da je prvoosumnjičeni 11. juna, između 19,50 i 20,40 sati, više puta udario državljanina Afganistana i ozlijedio ga udarajući ga šakom u glavu i ruku te nogama po tijelu.

Prvoosumnjičeni je Afganistanca ozlijedio tijekom obavljanja službe odnosno prijevoza službenim policijskim vozilom od Cetingrada do Policijske postaje u Slunju.

Drugoosumnjičenik je počinio kazneno djelo koje se progoni po službenoj dužnosti jer kao policijski službenik tijekom obavljanja svoje službe nije prijavio postupanje prvoosumnjičenika , iako je bio svjestan da je on tijekom službe tjelesno ozlijedio oštećenika.

Karlovačka Policijska uprava je ranije priopćila da su obojica policajaca udaljena iz službe i protiv njih će se pokrenuti disciplinski postupak za težu povredu službene dužnosti, uz obrazloženje da je kod njih “nulta stopa tolerancije na nasilje”, prenosi Hina.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,