Nedjelja, 4. Decembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Dva miliona eura za novi izgled Zlatibora: Šetalište sa podnim grijanjem i plutajuća bina

Preuzmite sliku

U srcu najvećeg turističkog centra u Srbiji već mjesec dana radovi na rekonstrukciji izvode se u punom jeku.

Kraljev trg na Zlatiboru dobiće potpuno novi izgled, a od 15. jula ponovo će biti u funkciji i spreman za turiste.

“Iskoristili smo vanredno stanje da završimo najgrublje radove. Pješačka staza biće dugačka 1.300 metara. Promenada kreće od teniskih terena, preko Kraljevog trga i vodiće sve do hotela Tornik. Cijeli taj popločani dio imaće podno grijanje, pa u zimskim mjesecima neće biti potrebe za posipanjem soli i rizle, niti za upotrebom mašina za čišćenje. Prije nekoliko godina testirali smo da li je to na Zlatiboru moguće odraditi i dobili smo potvrdu da je to izvodljivo”, rekao je za Rinu predsjednik opštine Čajetina Milan Stamatović.

  • Za vrijeme radova Zlatibor je ostao bez jezera na Kraljevom trgu, jer je u sklopu radova predviđena i njegova rekonstrukcija. U planu je izmještanje kišnog kolektora i izgradnja optočnih kanala, koji će spriječiti da površinske i bujične vode prljaju jezero.

  • “Od sada će se jezero puniti čistom izvorskom vodom. Biće odrađeni i dodatni radovi na čišćenju i sređivanju, postavljena plutajuća bina. U samom centru zamijent će se i dopuniti dotrajale instalacije, vodovodna i kanalizaciona mreža. Vrijednost radova iznosiće oko dva miliona eura, jer uvijek dodajemo još neke sadržaje. Novac smo obezbjjedili iz opštinskog budžeta i uz pomoć kompenzacije sa investitorima koji svoja sredstva ulažu u Zlatibor”, kaže Stamatović.

  • Svi objekti i sportski sadržaji sa privremenim dozvolama biće izmješteni iz centra u posebno građene objekte koji će se nalaziti na potezu od Zlatnog bora, pa do ulaska u centar Zlatibora. Radi se i na izmještanju saobraćajnice u centru i na novom ulazu iz pravca Nove Varoši, tako da će saobraćaj biti dodatno rasterećen, a turistima omogućen brži prolazak. (B92)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

       
    Ključne riječi: , , ,