Ponedjeljak, 9. Decembar 2019.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Dubrovnik: Taksista turistima umjesto kuna vratio srpske dinare

Taksista u Dubrovniku čiji je identitet poznat redakciji Dubrovačkog dnevnika proteklog je vikenda opljačkao i prevario turiste. 

Naime on je vožnju od luke Gruž do Bogišićevog parka naplatio 258 kuna. Ispričala je to ljuta vlasnica apartmana kod koje su gosti odsjeli.

-Nažalost, to nije sve. Taksist im je rekao 258 kuna, a oni su njemu dali 400 kuna, jer nisu imali sitnije. Vozač im je kusur vratio u srpskim dinarima, što znači da ih je još i dodatno prevario, ali i doveo u neugodnu situaciju, jer su kasnije s tim novcima željeli platiti račun u restoranu Kamenice. Naime, 140 srpskih dinara malo je više od 8 kuna – kazala je Dubrovkinja.

Poslala nam je sliku srpskih dinara, a u međuvremenu je pozvala policiju.

-Došli su kod mene i napravili zapisnik. Ne znam hoće li uspjeti nekako da sankcionišu taksistu – ističe.

Riječ je o taksisti koji je u Dubrovniku poznat po problematičnom ponašanju, a mediji su već o njemu pisali u negativnom kontekstu.

Taksist, naravno, nije izdao nikakav račun za vožnju koju je masno naplatio.

-Žao mi je što sam ja savjetovala goste da uzmu taksi kada siđu s katamarana, umjesto da sam im rekla da idu Uberom. Barem bi im unaprijed pisalo koja je cijena – zaključuje vlasnica apartmana koja je razočarana što ima ovakve sugrađane koji su spremni na sve za zaradu.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,