Petak, 4. Decembra 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Državljani Srbije u BiH dali veliku podršku SNS-u

Državljani Srbije u BiH su dali veliku podršku Srpskoj naprednoj stranci na parlamentarnim i lokalnim izborima u Srbiji. Pokazuju to preliminarni rezultati glasanja u Mostaru, Bijeljini, Zvorniku, Prijedoru i Drvaru.

Lista Aleksandra Vučića ubjedljivi je pobjednik parlamentarnih izbora u Srbiji na biračkom mjestu u Bijeljini sa osvojenih 179 od 205 važećih glasačkih listića, javio je dopisnik Srne.

Predsjednik biračkog odbora Stevo Janković naveo je da je lista “Aleksandar Vučić – Za našu decu” osvojila 179 glasova, lista Ivice Dačića devet, sedam glasova osvojila je lista Aleksandra Šapića.

Po tri glasa su na biračkom mjestu u Bijeljini osvojili lista Milice Đurđević Stamenković i lista “Metla 2020”, dok su po jedan glas osvojile liste Vojislava Šešelja, Sergeja Trifunovića, “Suverenisti” i Pokret “Levijatan”.

 • Pobjedu na biračkom mjestu u Generalnom konzulatu u Mostaru odnijela je lista Srpske napredne stranke – Aleksandar Vučić sa 74 odsto, odnosno 60 osvojenih glasova.

  Lista Ivice Dačića dobila je sedam glasova ili 8,64 odsto, Aleksandar Šapić tri glasa ili 3,70 odsto, Vojislav Šešelj dva glasa ili 2,47 glasova, a Muamer Zukorić dva glasa ili 2,47 odsto.

  Po jedan glas ili 1,23 odsto dobile su liste “Metla 2020”, SDA Sandžaka, Pokret slobodnih građana Sergej Trifunović i “Jedan od pet miliona”.

  Na glasanje u Mostaru je izašao 81 glasač ili 60,9 odsto. Tri listića su bila nevažeća.

  Izbori za Skupštinu Republike Srbije održani su prvi put u Mostaru.

  Izborna lista “Aleksandar Vučić – Za našu decu” odnijela je pobjedu i na biračkom mjestu u Konzularnoj kancelariji u Trebinju, kao i u Drvaru. (Foto: REUTERS/Marko Djurica)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje