Nedjelja, 25. Jula 2021.
Tuzlanski.ba logo

Dritan Abazović: Nema više nedodirljivih u Crnoj Gori, zadali smo mafiji najjači udarac u protekloj deceniji

Preuzmite sliku

Hapšenje članova jednog od kotorskih kriminalnih klanova najjači je udarac mafiji u protekloj deceniji, ocijenio je potpredsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović i poručio da u Crnoj Gori nema više nedodirljivih, javlja Anadolu Agency (AA).

Crnogorska policija je u jučerašnjoj akciji lišila slobode pripadnike navodnog kavačkog klana.

Abazović je danas čestitao u ime Vlade svima koji su učestvovali u toj akciji.

„Ovo je najjači udarac koji smo zadali mafiji u protekloj deceniji. Dobili smo brojne pohvale međunarodne zajednice i potvrdu da, kada postoji želja, mogu se privesti pravdi svi“, kazao je Abazović.

Poručio je da nedodirljivih u Crnoj Gori više nema.

”Do sada smo bili poznati kao zemlja koja izvozi kriminal. Želimo da budemo poznati kao neko ko izvozi mir i prijateljstvo. Siguran sam da građani dižu glas protiv mafije i organizovanog kriminala“, naveo je Abazović.

Ministar unutrašnjih poslova Sergej Sekulović rekao je da je zadovoljan i ponosan sto je tom akcijom rukovodio novi menadžment.

„Znam da građani nijesu zadovoljni dubinom reformi, ali smo krenuli odlučno. Sistem mora da bude jedinstven u borbi protiv kriminala“, istakao je Sekulović.

Rekao je da očekuje da će ovi rezultati biti zabilježeni u „non paperu“ za Crnu Goru.

Sekulović je podsjetio da je u proceduri novi Zakon o Ministarstvu unutrašnjih poslova koji će, kako je naveo, omogućiti da se reforme sprovedu odlučno.

Pomoćnik direktora Uprave policije Dejan Knežević kazao je da je, u saradnji sa Specijalnim državnim tužilaštvom, podnijeta prijava protiv 14 osoba, od kojih su oduzeta sredstva za komunikaciju i osmatranje, eksplozivna naprava i automobili.

Prijave su, kako je naveo, podnijete protiv S.K, R.Z, R.Ž, M.V, D.K, V.V, S.R, Z.P, M.R, M.K, D.P, A.D, Z.K. i K.M.

Knežević je kazao da se uhapšeni sumnjiče za stvaranje kriminalne organizacije, ubistvo u saizvršilaštvu i ubistvo u pokušaju.

„Sa ovim se neće stati, nastavićemo prema drugim kriminalnim grupama. Policija ima kapacitete da odgovori svim izazovima koje nosi borba protiv organizovanog kriminala i korupcije“, poručio je Knežević.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,