Srijeda, 19. Januara 2022.
Tuzlanski.ba logo

Drama u Novom Sadu: Poznati YouTuber prijeti samoubistvom, sve snima

Preuzmite sliku

Youtuber i osnivač Dnevnjaka, Daniel Đukić Duluvra, zaključao se jutros u stanu na drugom spratu zgrade u Ulici cara Dušana u Novom Sadu i prijeti da će se ubiti. Youtuber i osnivač Dnevnjaka, Daniel Đukić Duluvra, zaključao se jutros u stanu na drugom spratu zgrade u Ulici cara Dušana u Novom Sadu i prijeti da će se ubiti, piše Nova.rs.

Ko je Daniel Đukić Duluvra – Yutuber i osnivač Dnevnjaka,

Daniel Đukić Duluvra vjerovatno je mlađem auditorijumu poznat kao jedan od osnivača humorističnog serijala „Dnevnjaka“.

Dnevnjak nastaje 2015. godine. Otpočela kao lutkarsko pozorje na RTV-u u okviru priloga o metlama, Dnevnjak danas čini globalno poznata grupa: Miloš Milaković, Mihajlo Radivojević, Daniel Đukić, Mihailo Tešić, Vasilije Glomazić.

Osim što učestvuje u kreaciji ovog popularnog serijala, osnivač je i satiričnog sajta „Tarzanija“, kao i serijala „Betparačke priče“.

@frankuduluvraWorld loock drty #copsoftiktok⚫️🚔🔵 wona my head. 🤫🪄♬ Ulicarka i lopov – Baja Mali Knindza

Početkom ove godine Đukića su povezali i sa Telegram grupom „Nju ejdž četnici“ kada je pomenuta grupa, kako su navodili mediji tada, targetirala kreatore serijala „The Books of Knjige“ nakon što su objavili emisiju u kojoj osuđuju promovisanje mržnje na društvenim mrežama.

Daniel Đukić, kog na Twitteru njegovi pratioci nazivaju „vojvoda“ i „đeneral“, na svom Twitter nalogu tada je demantovao navode da je njegov kolega iz produkcije Dnevnjaka Đorđije Andrić takođe angažovani član pokreta Nju ejdž četnici.

@frankuduluvra#duluvra♬ original sound – Daniel Đukić

Đukić na svom Tik Toku često objavljuje snimke, a ima skoro tri hiljade pratilaca, dok na Instagram nalogu ima oko 40.000 pratilaca.

Ko su Nju ejdž četnici i šta hoće?

Neki od osnivača ove online-grupe su javne ličnosti – par njih je učestvovalo u stvaranju humorističke emisije „Dnevnjak“, osnivač im je bio autor satiričnog portala „Tarzanija“, a sada snima reklame za jednu kladionicu… On i još neki dosežu do stotina hiljada ljudi postovima na Instagramu ili You Tube-u u kojima, doduše, ne pominju nikakvo četništvo već se bave humorom i promocijom.

U slobodno vrijeme, organizuju se kako bi targetirali neistomišljenike po društvenim mrežama. Koncept je jednostavan – u Telegram grupi, na Twitteru ili Facebooku, označi se pojedinac čije se pisanje ili djelovanje ne dopada Nju ejdž četnicima, ostavi se njegova ili njena fotografija i adrese naloga na društvenim mrežama, i napomene se da bi nju ili njega „trebalo pozdraviti“.
Podsjetimo, sve je počelo u prijepodnevnim satima kada je po pozivu njegove majke policija došla pred njegovu zgradu jer je žena prijavila da njen sin prijeti da će ubiti sebe i svakog ko mu priđe.

On se zabarikadirao u svom stanu koji ima blindirana vrata pa policija ne može da uđe i okonča ovo što se već satima događa. Na licu mjesta su i pregovarači MUP, prenose mediji.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje