Ponedjeljak, 21. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Drama u Ljubljani: Pokušao oteti autobus, prijetio vozaču šarafcigerom, policija ga je svladala, ali im je – umro?

Preuzmite sliku

U teškom incidentu koji se dogodio u četvrtak neposredno prije 21 sat u jednom autobusu ljubljanskog gradskog prijevoza na prilazu gradu jedna osoba je mrtva.

Prema informaciji ljubljanskoga “Dela”, 48-godišnji Kranjčan je vozača gradskog prijevoza koji je vozio na redovnoj liniji prisililo da skrene prema obilaznici, prijeteći mu da će ga ubiti šarafcigerom.

Vozač je, navodi list, zadržao prisebnost i skrenuo u pravcu koji je zahtijevao otmičar, ali je nakon toga namjerno prešao preko crvenog na semaforu kako bi upozorio policiju.

Policija je, navodi “Delo” incident potvrdila, potvrdivši i to da je jedna osoba mrtva. Neslužbeno, riječ je o napadaču na vozača, odnosno otmičaru.

Glasnogovornica ljubljanske policijske uprave Nataša Pucko rekla je da su informaciju o otetom autobusu odnosno incidentu dobili u četvrtak oko 21 sat, te da može potvrditi da je jedna osoba umrla.

Direktor Ljubljanskog putničkog saobraćaja Peter Horvat za Delo je rekao da se incident dogodio nešto prije 9 sati navečer u autobusu linije 6B. U autobus je, kako je rekao, ušla nepoznata osoba koja je zaprijetila vozaču smrću te ga prisilila da skrene s predviđene linije na gradsku obilaznicu.

“Korištenjem sredstava prisile (sredstva vezivanja i zaključavanja, fizičke sile i plinskog spreja), osumnjičeni je izvan autobusa savladan. Nakon hapšenja osumnjičeni počeo gubiti svijest, policijski službenici ukazali su mu prvu pomoć, reanimirali su ga. Usprkos pomoći, osumnjičeni je na kraju umro, “opisano je hapšenje počinitelja u ljubljanskoj policiji, piše RTV Slovenija.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,