Ponedjeljak, 6. Februara 2023.
Tuzlanski.ba logo

Drama u Boru: Medicinska sestra pacijentima zavisnim od droge prodavala metadon

Preuzmite sliku

U Boru je uhapšena medicinska sestra zaposlena u gradskoj bolnici zbog sumnje da je zavisnicima prodavala metadon, a ministar zdravlja Zlatibor Lončar je rekao da je to bruka za profesiju i da Ministarstvo neće tolerisate takve slučajeve.

Lončar je, na pitanja novinara o hapšenju medicinske sestre, jutros u Boru, rekao da ta akcija policije pokazuje da nema zaštićenih, kao i da Ministarstvo neće tolerisati nikoga od onih koji smatraju da mogu da primaju platu i da u isto vrijeme mogu da trguju lijekovima, koje je država obezbijedila.

“Takvi mogu sami da napuste zdravstveni sistem, jer će se država sa njima razračunati, u skladu sa zakonom”, rekao je Lončar.

Kako Telegraf nezvanično saznaje, medicinska sestra je uhapšena zbog sumnje da je zavisnim pacijentima prodavan metadon, a policijske ekipe trenutno ispituju zaposlene i provjeraju kompletnu dokumentaciju.

Kako se saznaje, povod za upad u bolnicu u Boru bila je informacija da je jedna medicinska sestra navodno prodala zavisniku pomenute tablete.

Organi reda su osumnjičenu pratili, a podmetnuti “kupac” metadona je toj radnici dao obeležene novčanice, što je policija, kako je rečeno, dokumentovala snimkom.

Ministarstvo zdravlja izdaće danas, dodao je Lončar, nalog svim bolnicama u Srbiji da pojačaju kontrolu lijekova koji su “interesantni” za narkomane. (Tanjug)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , ,