Subota, 11. Jula 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Drama u Beogradu: Naoružan policajac prijeti da će se ubiti

U naselju Braće Jerković naoružani muškarac zatvorio se u stan u zgradi u Ulici vojvode Vlahovića. Oglasio se i MUP: Riječ je o policajcu.

Beogradski mediji prenijeli su ranije da on prijeti da će se ubiti.

Brojne policijske ekipe, Hitna pomoć, vatrogasci, kao i specijalni pregovarački tim MUP-a poslati su na mjesto zbivanja odmah, prenosi B92.net.

 • Muškarac je u jednom trenutku, kako javlja izvještač Tanjuga, s terase stana viknuo da neće nikoga da vidi, poslije čega je policija zamolila medijske ekipe da se pomjere.

  Iako su medijske ekipe, na njegov zahtjev, udaljene od zgrade oko 200 metara, policija je ponovo zatražila od predstavnika medija da se dalje povuku iz bezbjednosnih razloga.

  Nakon što su se mediji dalje povukli, muškarac je izašao ponovo i nastavio razgovore sa policijom, javlja izvještač Tanjuga.

  Kako je ranije danas saopštio MUP, supruga i sin muškarca koji se nalazi u stanu su nakon svađe izašli napolje.

  Kako prenosi “Blic”, muškarac je kroz terasu bacio službeni pištolj i opasač, ali pregovori s njim još uvijek traju jer nije poznato da li kod sebe ima još oružja.

  Kako javlja reporter “Blica”, naoružani muškarac je izašao skoro potpuno nag na terasu, a onda skočio na susjednu, za to vrijeme prijeteći okupljenim novinarima da će pucati na njih. Nedugo zatim, policija je sve okupljene udaljila stotinak metara dalje, iz bezbjednosnih razloga.

 • Pripadnici Pregovaračkog tima trenutno pokušavaju da uspostave kontakt 42-godišnjim muškarcem. (Telegraf.rs / Kurir.rs)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: , , ,