Srijeda, 4. Oktobra 2023.
Tuzlanski.ba logo

Drama kod Makarske zbog nasljedstva: Brat i sestra zatočili drugog brata i tražili pola kuće

Preuzmite sliku

Dok je 33-godišnjak tjerao brata da mora potpisati izjavu kojom se odriče svog dijela imovine u njegovo ime, 40-godišnjakinja zove drugu sestru koja im preko telefona govori da ga udaraju, ali ne po licu.

Prava drama odvijala se prošle srijede u mjestu Krvavica kod Makarske gdje su brat i sestra zatočili drugog brata u stanu zbog borbe za nasljedstvo. Naime, 33-godišnjak i njegove dvije sestre doznali su kako su njihova preostala dva brata jedini nasljednici imovine pokojnog oca jer su s ocem prije njegove smrti potpisali ugovor o dosmrtnom uzdržavanju.

Oni su zajedno namamili u stan jednog brata pod izgovorom da mora doći platiti račune za internet. Kad je ovaj došao, 33-godišnjak je zaključao vrata i naredio mu da sjedne na stolac. Izvadio je primjerak ugovora o dosmrtnom uzdržavanju po kojem preostala dva brata nasljeđuju svu očevu imovinu te ga je više puta upitao je li to istina, piše Slobodna Dalmacija.

Ovaj im je rekao kako je to bila očeva volja, a 33-godišnjak je potom uzeo plastičnu palicu i nož. Palicom je udario brata i zaprijetio mu: “Ljudi misle da je teško ubiti čovjeka, ali nije…

U tom trenutku iz kupaonice stana izašla je 40-godišnja sestra i rekla sedam godina mlađem bratu da slomi nogu ovome koji je sjedio na stolcu. Dok je 33-godišnjak tjerao brata da potpiše izjavu kojom se odriče svog dijela imovine u njegovo ime, 40-godišnjakinja je zvala drugu sestru koja se zatekla na području Dubrovnika. Ona im je preko mobitela diktirala što da brat napiše u svojoj izjavi te kazala bratu i sestri da ga udaraju, ali ne po licu da se ne vidi te da snime kad potpiše izjavu pa će ona vidjeti s advokatom je li to dovoljno.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje