Nedjelja, 19. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Doktorica sa Šolte ne želi vakcinisati pacijente?

Preuzmite sliku

Mještani Šolte, ostrva na kojem živi 1.700 stanovnika, tvrde da su suočeni sa problemom da im doktorica “ne odobrava vakcinaciju protiv virusa korona”.

Na doktorku Ljiljanu Krželj žale se i mještani i njene kolege, koji su je prijavili nekoliko puta, prenosi hrvatski portal “24 sata“.

“Neću vas vakcinisati, niti zapisati da ste spremni da primite vakcinu. To vam nije dobro. Od vakcine ćete oboljeti na mozgu”, neke su rečenica koje je svojim pacijentima navodno govorila ova doktorka.

Navode mještana potvrđuje i ljekar Hitne pomoći na Šolti Davor Juričić koji kaže da je i sam nekoliko puta imao problema sa koleginicom Krželj, pa ju je i više puta prijavio.

Juričić dodaje da mu je Krželjeva jednom rekla da je virus korona zapravo “politički” i da ne postoji.

O odbijanju doktorice Krželj da vakciniše pacijente upoznat je i direktor Doma zdravlja Splitsko-dalmatinske županije Marko Rađa, koji kaže da je gotovo nemoćan jer su njegove mogućnosti da je kažnjavanja limitirane.

“Za konkretne terapije ili nepropisivanje vakcine se radi o njenoj stručnoj procjeni. E sad, samo dva tijela mogu dovesti to u pitanje, stručne komisije sastavljene od tri člana, bilo da je riječ o sudskim vještacima medicinske struke ili pak ljekarima koje imenuje naša komora”, rekao je Rađa.

Ljiljana Krželj nije željela da komentariše optužbe na njen račun, a portal “24 sata” navodi da iz Ministarstva zdravstva nisu odgovorili do objavljivanja teksta.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje