Nedjelja, 26. Juna 2022.
Tuzlanski.ba logo

Dojave o bombama širom Srbije, roditeljima rečeno da ne šalju djecu u školu

Preuzmite sliku

Jutros je u velikom broju škola u Južnobačkom okrugu, Beogradu, Majdanpeku, ali i drugim gradovima u Srbiji stigla dojava o postavljenim bombama zbog čega je dio njih obavijestio roditelje da će se nastava održati online.

Korisnici društvenih mreža potvrdili su ovu informaciju, objavivši da su dojave stigle i u škole u Nišu, opštini Ada, Kikindi, Vrbasu

Majdanpek: Hitna pomoć na terenu

Reporterka televizije Nova S rekla je u uključenju u jutarnjem programu da su u Majdanpeku u toku provjere, da su na teren izašli i vatrogasci i služba Hitne pomoći, a školarci se neće vraćati u klupe danas, dok se ne obave pregledi.

Prvi put na meti škole iz Valjeva

I u više osnovnih škola u Valjevu stigle su dojave o postavljenim bombama. Razredne starješine od ranih jutarnjih sati obavještavaju roditelje da djeca ne dolaze u prvu smjenu dok se na završi provjera. Nakon što već više od mjesec dana dojave o bombama stižu na adresu škola u Srbiji ovo je prvi put da su dojave o postavljenim bombama stigle na adrese valjevskih škola.

Dojave i u 10 novopazarskih škola

Novopazarske osnovne škole jutros su se našle na meti dojava o podmetnutim bombama, pa su učenici čak deset osnovnih škola u ovom gradu jutros ostali bez nastave.

Pripadnici PU Novi Pazar su svim svojim snagama izašli na teren kako bi uspjeli da riješe novonastalu situaciju koja je vezana za bezbijednost učenika i građana Novog Pazara.

Obzirom da su jutros pripadnici policije u ovom gradu već pokrili teren oko dve novopazarske osnovne škole, snage novopazarske policije, vatrogasne brigade, i hitne pomoći morali su da mobilišu još svojih snaga, jer je dojava o bombama upravo stigla na mail adrese još 10 novopazarskih škola.

 • U Kragujevcu više škola na meti dojava

  I u Kragujevcu je više skola od jutros dobilo dojave o bombama. Djeci je javljeno da ne dolaze na nastavu, a policijske kontradiverzione ekipe su na terenu i kontrolišu jedan po jedan objekat.

  Ni đaci u Novom Sadu nisu otišli na nastavu

  I u mnoštvu škola u Novom Sadu ista situacija. Roditelji đaka koji pohađaju Osnovnu školu “Svetozar Marković Toza” na Detelinari jutros nisu vodili djecu na nastavu, a tako je i u Osnovnoj školi “Vasa Stajić”, Osnovnoj školi “Nikola Tesla”, Osnovnoj školi “Jovan Popović” i Osnovnoj školi “Đorđe Natošević”, javljaju roditelji.

  Dojave su, kako piše 021.rs, stigle na adrese više škola u okviru Južnobačkog okruga, a policija je poslata u provjeru svih dojava.

  U svim dosadašnjim provjerama koje su obavili pripadnici novosadske policije ustanovljeno je da su dojave bile lažne.

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

     
  Ključne riječi: , ,