Četvrtak, 24. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Dodik u Beogradu: Za nas je Republika Srpska država, nećemo u NATO

Preuzmite sliku

Milorad Dodik najavljen je kao predsjedavajući Predsjedništva BiH prije nego što će se obratiti na skupu na koji je došao na poziv srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića.

“Srbija je ona što je garancija naše stabilnosti. Možete da budete protiv vlasti ali ne možete da budete protiv države. Srbija ima otvorena pitanja oko Kosova i kada ovih dana bude pričao na sastanku oko Kosova reći će mu svaka čast na jedinstvu Srbije. RS nije dozvolila da BiH prizna Kosovo, mi pratimo politiku Srbije i mi kažemo jasno i glasno: Nećemo u NATO jer ste i nama u dva navrata bacali bombe, jer nećemo da nam granica bude na Drini. Mi smo svoju odluku donijeli i pratimo Srbiju”, kazao je Dodik.

On je dodao da budućnost Srbije podrazumijeva i mir među nama i balkanskim narodima.

“Moramo se naučiti strpljenju, vrijeme je za strpljenje i potrebne odgovore. I mi u RS veoma jasno možemo da kažemo svoj stav i da se borimo za njega. Za nas je RS država u kojoj žive Srbi, a Srbija je država u koju smo se zagledali.

“Hoćemo mirnu i stabilnu Srbiju i Srbiju koja podržava RS u onome što jeste njena mogućnost”, kazao je Dodik završavajući obraćanje pred okupljenima na mitingu riječima: Živjela RS, živjela Srbija. (Nap | Foto: Tanjug)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,