Četvrtak, 1. Decembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Dodik: Srbi imaju dvije države, Republiku Srpsku i Srbiju

Preuzmite sliku

Milorad Dodik, član Predsjedništva BiH, učestvuje u Orašcu na proslavi 15. februara Dana državnosti Srbije.

Tom prilikom čestitao je praznik svim “građanima Srbije, građanima Republike Srpske i Srbima gdje god bili.”

“Srećemo se ovdje gdje obilježavamo naš zajednički praznik Srbije i Republike Srpske posvećen Prvom srpskom ustanku kada su Srbi ustali nakon dugovjekovne torture okupacije, znajući da bez države nema slobode. Mi u RS ovaj dan obilježavamo kao svoj, jer je Srbija zemlja u koju smo zagledani kao u našu zemlju maticu. Srbija nam daje s pravom garancije i daje nam utočište, tu je da nas utješi, da nam da podstrek“, kazao je Dodik.

Dodik kaže da danas Srbi imaju dvije države.

“Republiku Srpsku i Srbiju. Srbiju koja je garant mira i bezbjednosti. Srbiju koju volimo i radujemo se svakom njenom napretku. Srbiju koja je garant za svakog Srbina, ma gdje on bio. Koja je garant za nas u RS da ispunimo naš zavjet, a to je da zajednički možemo da upražnjavamo sve naše vrijednosti, da zajednički živimo, da se zajedno borimo. U datim okolnostima, da očuvamo naš identitet, da očuvamo naše pravo na državu, da očuvamo naše pravo na slobodu“, kazao je.

Smatra da su Srbi u Hrvatskoj i BiH na najdramatičniji način shvatili da “bez srpske države nema ni sprske slobode.”

Dodaje da mu je jedan Britanac kazao da 95 instrukcija koje su zapadne diplomate dobijale prije sto godina kada su dolazili na Balkan ih dobijaju i danas.

“Što govori da se njihova politika nije promijenila, ali ni naša borba za slobodu nije promijenjena. Otimaju nam Kosovo, ne žele da nas čuju. Šta god govorimo, uvijek će ponoviti ono što su nam rekli na početku. Za njih nema argumenata koji dolaze s naše strane. Oni moraju da razumiju da Srbi nisu narod koji se kupuje raznim donacijama iz briselske administracije ili na meki drugi način. Srbi imaju svoje crvene, nacionalne linije slobode i države koje ne žele da izgube. Zato živjela Srbija, živjela Republika Srpska, živjeli svi ljudi slobodni, živjeli Srbi, gdje god bili”, kazao je Dodik.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , ,