Utorak, 2. Juna 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Đurić o incidentu na Kosovu: Vodali su me kao psa, pravili selfije sa mnom

Nakon sastanka predstavnika Srpske liste i predsjednika Srbije Aleksandra Vučića direktor Ureda za Kosovo Marko Đurić danas se prvi put obratio javnosti, nakon što je jučer uhapšen te protjeran s Kosova.

“Mi smo došli na jučerašnji sastanak okruglog stola na kojem je trebalo da se razgovara kako da prevaziđemo probleme na miran način, o njemu smo u skladu sa svim postignutim sporazumima uredno obavijestili upravnike lokalnih samouprava u Prištini. Notorna je laž da nisu bili obaviješteni, jer smo prije više od 70 sati poslali najavu i više puta je ponovili tokom vikenda. Kada su vidjeli da smo mi na slobodan i otvoren način počeli da razgovaramo o budućnosti, onda su na goloruk narod poslali stotine do zuba naoružanenih pripadnika terorističke bande”, kazao je Đurić, prenosi Blic.

  • Naglasio je da su “poslali ih da tuku goloruke ljude koji su htjeli razgovarati o budućnosti”.

    “To je sramota. U momentu kada su počeli da kundacima biju poslanike, građane, žene, da ih šutiraju i bacaju šok bombe, u momentu kada su htjeli da srpske predstavnika vodeći mene kao psa, vukući me za kravatu po zemlji, mislivši da tako mogu poniziti Srbiju i srpski narod. Mene su stavili u jedan od tih transportera, proveo sam naredni period tako što su me udarali. Ja sam dobro, nisam loše, dobio sam nekoliko udaraca ali sam dobro, želim to da javnost zna. Pokušavali su da me ponize, usput su pored udaraca, osim što su me udarali i pravili selfije sa mnom, jedan od njih je izvukao nož i prijetio mi nožem. Ono što sam htio da kažem da su pjevali na tom putu do Prištine “Allahu Ekber” i još neke druge pjesme”, kazao je Đurić. (Tuzlanski.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , , ,