Petak, 2. Decembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Đoković se sastao s Vučićem: Svoju verziju događaja ispričat ću za 7-10 dana

Preuzmite sliku

Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić zahvalio se danas teniseru Novaku Đokoviću zato što je proslavio Srbiju i što je uvijek uz narod i zemlju, javlja Anadolu Agency (AA).

Vučić je tokom sastanka zahvalio teniseru što “svuda časno i hrabro predstavlja” srpski narod i ocjenio da je Đokovićeva “borba” u Australiji bila “neporeciva i za divljenje”.

Vučić je podsjetio da je onog jutra kada je Đokoviću prvi put onemogućen ulazak u Australiju razgovarao sa teniserom i da mu je usput poručio: “Ajde Novače, vraćaj se nazad, dođi u svoju Srbiju, mi te ovde čekamo”, ali da je video koliko je čovjek “uporan da se na sportskom planu izbori ne samo za sebe, već i za svoju zemlju”.

Đoković se zahvalio Srbiji na podršci tokom njegovog boravka u Australiji, a Vučiću na velikoj podršci koju mu je kao predsjednik pružio.

“Imao sam podršku čitavog srpskog naroda i mnogo dobronamjernih ljudi iz regiona i svijeta”, rekao je Đoković.

Prvi reket svijeta je dodao da je boravak u Australiji “u najmanju ruku bio neočekivan”.

“S obzirom na to da se nisam oglašavao o događajima o Australiji, molim za strpljenje, jer ću se u narednih sedam do deset dana ću se obratiti zvaničnim saopštenjem”, poručio je Novak Đoković.

Naveo je da država Srbija nije imala obavezu da pruži podršku kakva mu je pružena, i zahvalio Vučiću što se “zauzeo i stao” iza njega i “verovatno sebe stavio u kompromitovanu političku poziciju u vidu međunarodnih odnosa”.

Đoković je ocijenio da se “to se ne podrazumijeva, već se cijeni i poštuje”.

“Moja veza i odnos prema srpskom narodu jača iz dana u dan i okolnosti u Australiji su pokazale da će ta veza biti takva zauvijek i od srca se svima zahvaljujem”, poručio je Đoković.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , ,