Petak, 27. Maja 2022.
Tuzlanski.ba logo

Djevojčica pred ocem i bratom pucala sebi u glavu

Preuzmite sliku

Petnaestogodišnja Kristina A. iz sela kod Negotina u Srbiji izvršila je samoubistvo pucajući u sebe iz pištolja, a na taj korak se odlučila najvjerovatnije zbog neuzvraćene ljubavi.

Kristinin godinu dana mlađi brat Nenad, koji je sa ocem Zorislavom Đorđevićem (44) prisustvovao ovoj tragediji, u noći između subote i nedjelje, napominje da je nesretna djevojčica tražila od oca pištolj, ali joj on nije dao oružje.

“Sve se odigralo na brzinu, još uvijek ne znam kako se to dogodilo. Otac joj nije dozvolio da uzme pištolj iako je ona neprestano tražila da puca. Ostavio je pištolj na stolu, a ona je molila i od mene da ga pitam, pa je on na kraju pristao. Izašli smo ispred kuće kada je ona prvo pucala u vazduh”, priča potreseno Kristinin brat Nenad, piše Blic.

Navodno je Kristina uzela pištolj “tetejac” sa stola i prvi metak ispalila u vazduh. Poslije toga je pitala da li ima još metaka, a onda prislonila pištolj na čelo i pucala sebi u glavu. Ukućani su odmah pozvali hitnu pomoć. Ljekari u borskoj opštoj bolnici pokušali su da djevojčici spasu život, ali nije bilo pomoći, ona je ubrzo preminula od rane na glavi.

Njen brat Nenad naglašava da Kristina nije puno pričala o svojoj ljubavnoj vezi, kao i da je za tu njenu ljubav čuo od njenih drugova, o čemu u kući nisu znali. Nenad je poslije nesreće saslušan u policiji kao očevidac i kako nezvanično saznajemo prošao je poligrafsko testiranje. Nezvanično se saznaje da su ukućani pomjerali oružje prije dolaska policije, čime su uništeni tragovi. Ukućanima su uzeti brisevi na prisustvo barutnih čestica, a tijelo nesretne devojčice poslato je na obdukciju.

Rodbina nesretne djevojčice i cijelo selo su u šoku poslije tragedije koju ništa nije nagovještavalo. Nikome nije jasno zašto se Kristina odlučila da digne ruku na sebe.

Kristina je bila vrlo dobar đak i išla je u prvi razred Srednje poljoprivredne škole „Rajko Bosnić“ u Bukovu, kod Negotina.

Ocu zadržavanje do 48 sati
Kako javlja Blic, Zorislav Đorđević, otac nesretne djevojčice, i ranije je davao pištolj djeci da pucaju.

Zbog teškog djela protiv opšte sigurnosti Đorđeviću je određeno zadržavanje do 48 sati.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , , ,