Nedjelja, 26. Juna 2022.
Tuzlanski.ba logo

Dječak u Novom Sadu psu zakucao ekser među oči

Preuzmite sliku

Dječak iz Novog Sada koji ima samo 12 godina letvom je psu zario ekser u mozak.

Nakon pregleda veterinara ustanovljeno je da je ekser dužine pet centimetara prošao kroz lobanju i mozak cijelom svojom dužinom i da je ovo mogao uraditi isključivo čovjek i to uz upotrebu alata.

Možda je čovjek upotrebio alat, ali taj potez je nečovještvo.

 • Pas je sklupčan sjedio kod veterinara i nije podizao glavu iz koje je virio metalni vrh šiljka. Podigao je pogled tek kada su u ordinaciju ušli vlasnici. Kuca ima ime. Zove se Kaja. Ima i vlasnike koji su je čuvali punih deset godina. Zatekli su je krvavu i polu živu.

  Novosadska policija je u toku dana pronašla počinioca. Riječ je o dvanaestogodišnjem dječaku iz Novog Sada. Sa njim i njegovom starateljkom – bakom, obavljen je razgovor, on je pušten jer je krivično neodgovoran pošto je maloljetan. Nezvanično, dječak je psa udario letvom na kojoj je bio zakucan ekser. Onda je samo otišao.

 • U kratkom vremenskom periodu tri psa u Novom Sadu su pronađena sa iščupanim noktima, a jedan pas je bačen sa krova zgrade u kojoj mu stanuje vlasnik.

  Kako objašnjavaju članovi Udruženja za zaštitu životinja Novi Sad – SPANS, nakon jučerašnjih ohrabrujućih vijesti da je odreagovala na terapiju i da joj je malo bolje, danas joj se stanje pogoršalo. (noizz.rs)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

     
  Ključne riječi: , , ,