Četvrtak, 9. Jula 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Divljao ulicama Splita na Suzukiju: Snimak objavio na društvenim mrežama ‘kako bi zaradio nešto novaca’

U zatvor će na 13 dana, a žele mu trajno oduzeti i ‘Suzanu’ Nakon što je Općinsko državno tužilaštvo u Splitu odbilo krivičnu prijavu za obijesnu vožnju, splitski ‘Mad Max’ u zatvor će na 13 dana, a žele mu i trajno uzeti motor Suzuki vrijedan 15 hiljada eura.

 

Kako Slobodna Dalmacija saznaje na splitskom Prekršajnom sudu, mladiću je zbog divljanja Splitom određeno 13 dana zadržavanja u zatvoru na Bilicama zbog većeg broja prekršaja počinjenih 7. novembra, a koji se uglavnom odnosena prekoračenje brzine i prolaske kroz crveno svjetlo.

Okrivljeni 19-godišnjak pred sudom nije poricao krivnju te se ispričao i objasnio da je snimku objavio na društvenim mrežama ‘kako bi zaradio nešto novaca’.

On je, inače, prethodno pravomoćno osuđivan šest puta zbog počinjenja saobraćajnih prekršaja, a Općinsko državno tužilaštvo je predložilo i da ga kazne kaznom zatvora primjerenom počinjenim prekršajima i najvećom novčanom kaznom za svaki pojedini prekršaj.

Uz to, Tužilaštvo je predložilo da mu se zabrani upravljanje vozila na dvije godine te da mu se trajno oduzme motocikl Suzuki koji je inače od milja zvao ‘Suzana’ te koji košta 15 hiljada eura.

‘Taj video snimio sam prije dvije sedmice. Kupio sam novu kameru i išao sam se samo malo provozati kroz grad. Pričao sam bez veze i cilj mi nije bio činiti prekršaje. Moja strast prema autima i motorima traje još otkad mi je bilo 10 godina. Dok je moj otac letio kao pilot, na aerodromu u Sinju prakticirao sam vožnju. I naučio. Posuđivao sam auto, vozio gradom bez vozačke, a čim sam navršio 18 godina, položio sam vozački’ – rekao nam je nedugo prije hapšenja. Dodao je već dvije godine snima svoje vožnje i objavljuje ih na Instagramu.

‘Dosad to nikome nije smetalo, nikad nije bilo problema. Sad su svi ogorčeni pa sam maknuo video. Volim automobile i motore. Ugrožavam li ljudske živote? To se tako po snimkama može tumačiti jer ispada da ja letim kao muha bez glave, ali drukčije sve izgleda uživo. Gdje je riskantno, poštujem saobraćajna pravila, ali ne na legalan način, nego na način koji je u mojoj glavi.

Uglavnom proklizavam s gumama, vrtim se na boku. Sitni su to prekršaji. Platim kaznu i idem dalje. Dosad sam ih skupio desetak. Ali nikad me neće uhvatiti da vozim pijan, a kamoli prebrzo.

Nisam imao ni saobraćajne nesreće jer predviđam situacije, korak sam ispred drugih vozača – rekao je još splitski Mad Max. Prije dvije sedmice, inače, već je bio predmet policijske obrade jer je na cesti “bacio dva boka”.

Na upit planira li stati s uličnim izazovima u kojima rizikuje svoj, ali i tuđe živote, Adrian P. kaže: “Naučio sam lekciju. Vozit ću i dalje, ali izvan grada. A sve što budem snimao, objavljivat ću isključivo na svojem profilu, za prijatelje i ljubitelje izazova i automobilizma”.

Obzirom na policijsko postupanje nakon svega, možda se njegove tvrdnje ipak promijene.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , ,