Utorak, 29. Novembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Dilerka drogu skrivala u bankovnom sefu, policija pronašla i 87.400 eura

Preuzmite sliku

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 27-godišnjakinjom zbog sumnje u počinjenje krivičnog djela “Neovlaštena proizvodnja i promet drogama”, saopćili su u subotu iz te policijske uprave na svojoj internet stranici.

Sumnja se kako je na zasad neutvrđen način, a radi daljnje preprodaje nabavljala veće količine kokaina, amfetamina i marihuane koje je potom skrivala i prepakiravala u stanu na području Novog Zagreba te drogu prevozila u osobnom automobilu marke Ford Fiesta zagrebačkih registarskih oznaka da bi potom drogu preprodavala.

Naime, zagrebački policajci su u srijedu, 16. novembra oko 11.55 sati u Ulici Svetog Mateja u Zagrebu uočili osumnjičenu 27-godišnjakinju koja im je tokom daljnjeg postupanja policijskih službenika predala oko 0,55 grama marihuane pakirane u jedan plastični paketić.

Tog su istog dana policijski službenici obavili pretragu osobnog automobila Ford Fiesta u vlasništvu osumnjičene te su pronašli ukupno 5,2 grama kokaina pakiranog u devet plastičnih paketića i 5,8 grama amfetamina pakiranog u jedan plastični paketić.

Nakon pretrage osobnog automobila, policijski službenici obavili su i pretragu stana na području Novog Zagreba i pronašli ukupno 1,3 grama marihuane, 0,8 grama kokaina pakiranog u vakumirani plastični paketić, 68,4 grama amfetamina pakiranog u tri vakumirana plastična paketa kao i jedan uređaj za vakumiranje te 74 plastičnih vrećica za vakumiranje.

Nadalje, u četvrtak 17. novembra, policijski službenici su sumnjajući da to nisu sva mjesta gdje skriva drogu, obavili i pretragu bankovnog sefa. Njihova sumnja potvrđena je s obzirom na to da je u sefu pronađeno 58 grama kokaina koji je bio pakiran u četiri paketa kao i novčani iznos od 87.400 eura za koji se sumnja da je pribavljen od preprodaje droge.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policijski službenici su osumnjičenu 27-godišnjakinju predali pritvorskom nadzorniku i krivičnu prijavu su podnijeli Općinskom državnom tužilaštvu u Novom Zagrebu.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , , ,