Srijeda, 19. Januara 2022.
Tuzlanski.ba logo

Detalji tragedije na Zlatiboru: Mobitel pronađen kilometar od tijela Jovane Marjanović

Preuzmite sliku

Tijelo Jovane Marjanović (54) pronašla grupa mladića iz Užica koji su odgovorili na apel Jovanine ćerke Ljiljane Simić i pridružili se potrazi.

Višednevna potraga za Nišlijkom Jovanom Marjanović (54) koja je nestala na Zlatiboru 22. decembra završila je pronaslakom njenog beživotnog tijela.

Vezano | Tragičan kraj potrage: Žena koja je nestala na Zlatiboru pronađena mrtva

Tijelo su pronašla sedmorica mladića iz Užica koji su se odazvali apelu koji je javnosti uputila preko društvenih mreža Ljiljana Simić, kćerka nestale Jovane.

Prema njihovim riječima oni su pored korita potoka u Tić polju ugledali tijelo koje je bilo obučeno u odjeću koje je odgovarala opisu koji je dala kćerka. Navodno je pored tijela pronađena i flaša alkoholnog pića i kutija tableta.

Tić polje je jedno od omiljenih destinacija koje posjećuju turisti na Zlatiboru. Policija je blokirala taj dio planine i u toku je uviđaj. Na licu mjesta su i inspektori Uprave kriminalističke policije. Prema prvim informacijama, nije bilo vidljivih povreda, ali će se o uzroku smrti nesrećne Nišlijke znati više kada bude obavljena autopsija .

Ono što zbunjuje u cijeloj priči je mobilni telefon Jovane Marjanović. On je pronađen na oko 2 kilometra od apartmana u kojem je stanovala i iz koga je izašla u kobnu šetnju 22. decembra oko 20 sati. Aparat je pronađen u vodovodnoj cijevi na gradilištu preko puta benzinske pumpe. Aparat je bio isključen a policija ga je locirala kada ga je uključio prolaznik koji ga je pronašao.

Tijelo Jovane Marjanović pronađeno je na oko kilometar od mjesta gde je nađen mobilni telefon.

Njene kćerke su izjavile da nisu primjetile nikakve promjene u njenom ponašanju niti je pokazivala bilo kakve znakove uznemirenosti ili straha.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,