Srijeda, 20. Oktobra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Detalji incidenta u Srbiji: Povrijeđeno dvoje učenika i nastavnica

Preuzmite sliku

Tokom časa fizičkog, oko 14.30 u dvorištu OŠ “Janko Veselinović” na Voždovcu, pucnjima iz vazdušne puške povrijeđena su dva učenika i nastavnica, a na svu sreću, svi su zadobili lakše povrede, potvrdio jedirektor škole Dragan Stanković. za Novosti. 

Od strane N.N. lica, učenik osmog razreda A.V. pogođen je u predjelu lijeve butine, učenik sedmog razreda S.R. u dijelu vrata, a asistent djece sa posebnim potrebama A.J. u leđa.

Prema riječima direktora škole Dragana Stankovića, učenik A.V. imao je podlive i crvenilo, a pomoć mu je ukazana u DZ “Voždovac”. On se poslije posjete doktoru vratio u u školu. Drugi učenik S.R. i nastavnica A.J. nisu tražili medicinsku pomoć, imali su crvenilo na mjestu gdje ih pogodila diabola.

,,Odmah smo pozvali policiju, učenici i nastavnica su dali izjave.”, kaže Stanković, te dodaje: ,,Vjerovatno je neko pucao iz vazudšne puške negdje iz okoline. Oni nisu ni znali da su pogođeni, samo su osjetili neko peckanje.” Istraga će utvrditi ko je i zašto pucao. Na sreću, sve se dobro završilo. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,