Nedjelja, 5. Februara 2023.
Tuzlanski.ba logo

Detalji brutalne likvidacije: Crnogorac ubijen zbog duga od 90.000 eura?

Preuzmite sliku

Policija je uhapsila B. T. (24) zvanog Kikinda danas oko 15.30 sati kod Dobanovaca zbog sumnje da je pola sata ranije u Ugrinovcima kod Beograda ubio Crnogorca Dražena Delevića (33) čije je tijelo pronađeno na zadnjem sjedištu džipa BMW X6.

– Identitet žrtve nije odmah mogao da bude utvrđen jer ubijeni kod sebe nije imao nikakva lična dokumenta. B.T. je uhapšen i kod njega je pronađen i pištolj koji je, kako se sumnja, koristio u izvršenju krivičnog djela – kaže izvor Kurira.

Nađeno pet čahura

Prema njegovim riječima, policija je na licu mjesta pronašla pet čahura ispaljenih iz pištolja, a navodno je jedan hitac ispaljen ubijenom i u glavu.

– Tijelo je zatečeno na zadnjem sjedištu BMW X6. Zadnja desna vrata automobila bila su otvorena. Čuli smo da je čovjek kojeg znamo tu iz kraja po nadimku Kikinda osumnjičen za ubistvo. Inače, navodno je sa ubijenim u automobilu bio još neko, treća osoba, koja je uspjela da pobjegne – priča mještanin Ugrinovaca.

 • On dodaje i da poznaje uhapšenog mladića.

  – Važio je za finog momka, nismo čuli da je do sada privođen. Vozio je prvo nekog “golfa”, pa je kupio crnog “pasata”, za koji je navodno podigao kredit kako bi ga kupio. Došao je iz Kikinde i zaposlio se u jednoj velikoj firmi u Batajnici. U posljednje vrijeme, počeo je malo bolje da se oblači i da troši nešto više novca – kaže naš sagovornik.

  Kako dodaje, uhapšeni je živio kao podstanar u Ugrinovcima, i do prije nekoliko mjeseci je djelovao kao vrlo skroman mladić. On navodi i da se spekuliše da je motiv zločina koji se dogodio usred dana, svađa oko prljavih poslova u koje su bila umješana obojica muškaraca.

  Vezano | Ubistvo u Beogradu: Muškarac upucan u glavu, tijelo pronađeno u BMW-u 

  Prevoz migranata

  – Navodno su zajedno učestvovali u trgovini ljudima, odnosno za veliki novac prevozili su iregularne migrante. Priča se da je Kikinda radio za ubijenog, ali da je nedavno poželio da izađe iz posla. Prema drugim izvorima, navodno je tražio novac koji mu je ostao dužan ubijeni. U svakom slučaju svi govore o tome da se sukob dogodio zbog nekih velikih para – kaže stanovnik Ugrinovaca.

  Nezvanično se pominje da je posrijedi suma od 90.000 eura.

  Inače, ulica u kojoj se zločin dogodio bila je blokirana do kasno popodne.

  – Veliki broj pripadnika policije i zamjenik Višeg javnog tužioca u Beogradu satima su na licu mjesta vršili uviđaj i prikupljali sve tragove zločina – kaže izvor.

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

     
  Ključne riječi: , ,