Utorak, 6. Decembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Demonstracije u Srbiji: “Ćale, ovo je za tebe, koji si umro, a nije bilo respiratora”

Preuzmite sliku

Petar Đurić, sin Ljubiše Đurića, poznatog umjetnika koji je umro od koronavirusa, u emotivnoj izjavi je objasnio zbog čega protestuje pred Skupštinom Srbije u Beogradu.

“Ćale, ovo je za tebe, koji si umro, a nije bilo respiratora”, rekao je Petar Đurić, jedan od tisuća prosvjednika koji su prosvjedovali protiv predsjednika Aleksandra Vučića i njegove odluke da uvede ponovo višednevni policijski sat i zabranu okupljanja više od pet osoba.

Đurićev otac, Ljubiša Đurić, poznati je umjetnik koji je preminuo od koronavirusa u Zemunskoj bolnici. Petra Đurića je na ulici zaustavila reporterka N1 televizije i upitala ga zbog čega ne odustaje od protesta.

“Suzavac, bojeva municija, pendreci… sve protiv goloruke omladine. Ćale, ovo je zbog tebe koji si umro, a nije bilo respiratora. Ćale, mnogo te volim. I za mog sina koji se nedavno rodio”, rekao je Petar.

Na pitanje novinarke od čega je umro njegov otac, mladić je rekao: “Nije bilo respiratora, i dan danas nisam dobio testove da je umro od korone. Znači, nije bilo respiratora u Zemunskoj bolnici, a na sva usta su pričali da mi poklanjamo respiratore. Znam da bi bio ponosan na mene”, rekao je Petar Đurić.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje