Četvrtak, 9. Decembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Danas sastanak Vučića i Dodika u Beogradu

Preuzmite sliku

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će se večeras u Beogradu sastati sa Miloradom Dodikom, članom Predsjedništva BiH.

Najavio je da će s njim razgovarati o svim aktuelnim temama.

Upitan da li će Srbija imati neke posljedice ako bi SAD uvele sankcije Dodiku, Vučić je istakao da je bio i ostao protivnik sankcija jer se njima ništa ne rješava.

“Posebno prezirem one u Beogradu, Banjaluci i u Sarajevu koji misle da se problemi rješavaju sankcijama. Razgovor je najbolji metod za rješavanje problema i razgovarati ću sa Dodikom”, rekao je Vučić.

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je da će upoznati predsjednika Srbije Aleksandra Vučića sa političkim razvojem situacije u BiH i sa tim da RS ne vjeruje u slatkorječive, lažne dobre namjere nekih zapadnih faktora i Bošnjaka.

On je naveo da je i ovaj sastanak sa Vučićem kontinuitet ranijih sastanaka, da razgovaraju o situaciji i dogovaraju se o mogućim reakcijama “koje su uvijek vezane za naša prava”.

Dodik kaže da razumije šta Srbija može da učini, a šta ne, te da od Vučića ne traži podršku u cjelosti, ali očekuje razumijevanje koje mora da postoji. (Vijesti.ba)

 

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,