Subota, 25. Juna 2022.
Tuzlanski.ba logo

Dalmacija ne pamti ovakve vrućine: Stiže li drastičnija promjena vremena?

Preuzmite sliku

Možemo reći da do sada nismo imali ovako vruć početak juna u Dalmaciji, odnosno otkako je službenih mjerenja na postajama Državnog hidrometeorološkog zavoda.

Ovih smo dana imali do sada najvišu kako maksimalnu temperaturu zraka, tako i noćne temperature jer se u Splitu temperatura i noćas nije spuštala ispod 26° Celzijevih – rekla je Lidija Fuštar, voditeljica službe Pomorskog meteorološkog centra DHMZ-a u Hrvatskoj, istaknuvši da se radi o rekordno vrućim cjelodnevnim temperaturama za početak juna u cijeloj Dalmaciji.

Promjena vremena, uz pljuskove sa grmljavinom, očekuje se u četvrtak. Prema najavama, moglo bi u nekim dijelovima Hrvatske biti i lokalnog nevremena te grada.

Na sjeveru Dalmacije, mogla bi puhati jača bura, a za vikend – ljepše vrijeme.

“Stabilizacija vremena dolazi nam za vikend, ali će biti i vjetrovito uz jaku i vrlo jaku buru i tramontanu pa bi moglo biti i poremećaja u pomorskom prometu. Bura će zasigurno “zamiješati” i ohladiti i more, koje je trenutačno također rekordno toplo. Bit će ovo kratkotrajno pogoršanje, a nadamo se da će sve proći bez izraženijih nevera i da će samo ublažiti dugotrajnu sušu te donijeti olakšanje od ovih ekstremnih vrućina”, kaže Lidija Fuštar.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje