Ponedjeljak, 20. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Čudo u Nišu: Muškarac umro, pa oživio zahvaljujući ljekarima

Preuzmite sliku

Aleksandar Rajković je došao autobusom iz svog Aleksinca u Niš na kontrolu, uredno se javio dežurnom ljekaru na klinici, pregledan je i poslije kontrole, sa izvještajem ljekara, otišao je do šaltera da ovjeri ljekarski nalaz i uzme zdravstvenu knjižicu.

Na hodniku ispred šaltera ovaj Aleksinačanin se iznenada srušio:

– Imao sam najveću sreću u životu jer, kako su mi kasnije rekli ljekari, sve što mi se dogodilo, iako je u jednom trenutku bilo najgore, desilo se na najboljem mjestu po mene. Ljekari su mi ispričali da sam umro i da su me poslije kliničke smrti oživljavali skoro sat i po. I uspjeli su. Ničega se ne sjećam, osim da sam poslije pregleda krenuo ka izlazu iz centra. Sve ostalo, do momenta kada sam se probudio u bolničkoj sobi, ne postoji u mom pamćenju. Prekid filma i praznina – rekao je Rajković za “Politiku”.

U akciji spasavanja njegovog života učestvovali su i pacijenti koji su bili hodniku i pritrčali do njega, radnici obezjebeđenja i medicinske sestre.

Aleksandra Rajkovića u život su vratili dr Teodora Stanojlović i dr Milena Radosavljević, ljekari-kardiolozi, koje su ga reanimirale, i to dosta dugo, upotrijebivši sva raspoloživa sredstva, aparate, injekcije, a sve vrijeme su im pomagali i ostali ljekari klinike, anesteziolozi, stručnjaci drugih oblasti….

Prema priči ove dvije mlade doktorice, Rajković je bio bez pulsa, nije disao, krvni pritisak mu je bio na nuli i bio je bez ikakvog srčanog rada.

Poslije svega, Aleksandar Rajković je zadržan na liječenju na Klinici za kardiologiju, gdje se, po sopstvenim riječima “uspješno oporavlja od smrti”. (Politika)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,