Petak, 17. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Crnogorski ultrasi oduzeli pa vratili zastavu posvećenu preminulom četverogodišnjem dječaku

Preuzmite sliku

Crnogorci Englezu vratili transparent kad su čuli tužnu stranu njegove priče.

Lewis je imao četiri godine kada je preminuo, a njegov otac i stariji brat već 13 godina ne odvajaju se od zastave.

Pomalo nevjerovatna priča stiže iz Crne Gore nakon utakmice kvalifikacija iza EURO 2020 u kojem je domaća selekcija doživjela težak poraz od Engleske, piše Index.hr.

Nakon susreta u Podgorici crnogorski navijači su Englezima oduzeli desetak navijačkih zastava. U svemu ne bi bilo ništa neuobičajeno da se među tim zastavama nije našla i jedan sa tužnom pozadinom.

Na toj posebnoj zastavi navedena je 2002. i 2006. godina s imenom Lewis, a “ulovom” su se na jednoj od svojih stranica na društvenim mrežama pohvalili Ultrasi Crne Gore. Ta zastava često se može vidjeti na utakmicama fudbalske reprezentacije Engleske i West Hama.

Zašto je ova zastava toliko posebna? Naime, Lewis je maleni dječak koji je imao četiri godine kada je preminuo, a njegov otac i stariji brat već 13 godina ne odvajaju se od zastave. Kada se među engleskim navijačima proširio glas da je zastava oduzeta odmah se krenulo u akciju vraćanja zastave. Crnogorce su zamolili da zastavu vrate, a ovi su to i uradili nom, hvala svima na velikoj pomoći – napisao je otac dječaka.

– Svako ima svoje trofeje – kod Ultrasa je to oduzeta zastava. Negdje ima veći, a negdje manji značaj. Na Balkanu oduzeta zastava ima veliko značenje i to nije zaobišlo ni navijače Engleske. Jedna od zastava koja je oduzeta Englezima je i zastava “Lewis”, no ova zastava nije kao druge, ima značenje koje niko od nas nije mogao znati. Ovu zastavu nosi navijač Engleske koji putuje cijelim svijetom s reprezentacijom u čast svog preminulog sina Lewisa. Kada su navijači saznali o kakvoj se zastavi radi kontaktirali su englesku ambasadu i gore spomenutog navijača i vratili mu zastavu – napisali su na Facebook stranici Ultra CrnaGora.

Lewisov otac je bio presretan epilogom i potvrdio je da je zastava vraćena na Twitter profilu Lewis.

– Sretan sam što mogu potvrditi da je zastava predana britanskoj abasadi u Crnoj Gori i sutra će mi biti predana. Još jednom, hvala svima na velikoj pomoći”, napisao je.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,