Srijeda, 2. Decembra 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Crnogorski ugostitelji: Ili zaključavanje za sve ili otvaramo kafane

Ukoliko na snazi ostanu mjere koje se odnose samo na ugostitelje, a ne i za ostale privrednike koji se bave uslugama, bit ćemo čvrsti u odluci da lokale otvorimo već u petak, priopćio je predsjednik Udruženja ugostitelja Podgorice Momo Sladaković.

On je za Televiziju Crne Gore rekao da će lokali ostati zatvoreni samo ukoliko bude donijeta odluka o potpunom zaključavanju.

U suprotnom, već od petka otvorit će vrata svojih ugostiteljskih objekata.

Podsjetimo, nakon odluke Nacionalnog koordinacionog tijela Crne Gore o zatvaranju svih ugostiteljskih objekata, ugostitelji su poručili da za njih od 9. studenoga ta odluka ne važi i najavili otvaranje lokala u četvrtak, 12. novembra. Međutim, nakon sastanka i na molbu premijera Crne Gore Duška Markovića, odgodili su tu najavu do petka, 13. novembra.

“Danas bi trebalo da imamo još jedan sastanak, nadamo se za dobrobit ugostitelja i zdravlja građana da ćemo naći neko zajedničko rješenje. U protivnom, ako ostanu i dalje mjere koje važe samo za ugostitelje, a ne i za ostale privrednike po pitanju usluga, osim apoteka i prehrane, mi ćemo biti čvrsti pri odluci i otvoriti lokale. Međutim, ako dođe do lockdown, mi ćemo ga poštovati”, rekao je Sladaković.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,