Subota, 25. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Crnogorski specijalni tužilac: Belivuka poslali u Crnu Goru da bude likvidiran

Preuzmite sliku

Bezbjednosne strukture Srbije poslale su Veljka Belivuka u Crnu Goru gdje je bilo organizovano njegovo ubistvo, rekao je specijalni tužilac Crne Gore Milivoje Katnić gostujući na javnom servisu te zemlje.

Belivuk, vođa navijačke grupe “Principi” bliske crnogorskom kavačkom klanu, uhapšen je početkom mjeseca i zajedno sa saradnicima osumnjičen za tri ubistva, prodaju droge, pranje novca i posjedovanje oružja, piše KRIK.

 • Kako prenosi KRIK, Katnić je rekao da je planirana likvidacija Belivuka u Crnoj Gori krajem januara, ali da je ona spriječena zahvaljujući saradnji tužilaštava i policija Srbije i Crne Gore. Naglasio je da ne misli da je vlast u Srbiji poslala Belivuka da bude ubijen, već da su to uradile bezbjednosne službe, ali nije dalje precizirao na šta misli.

  Katnić je rekao da je, osim Belivukove, spriječeno još nekoliko likvidacija vođa klanova, kako škaljarskog, tako i kavačkog.

  „Nekima je žao i jako su ljuti na nas što nije došlo do tih pogibija, jer bi onda lakše eliminisali glavnog specijalnog tužioca, rekli da ne rade svoj posao ni specijalno policijsko odjeljenje ni sektor za borbu protiv organizovanog kriminala“, rekao je Katnić gostujući u emsiji “Teleskopija“ na Radio-televiziji Crne Gore.

  Tužilac se zapitao kako je Belivuk uspio da prođe kontrolu policije na beogradskom aerodromu, ukoliko su postojali dokazi da je vođa organizovane kriminalne grupe.

  „Zašto je takva jedna struktura, za koju kažu da je porasla do nivoa onih koji su likvidirali Zorana Đinđića, zemunskog klana, i ako su imali sve te dokaze, zašto je on prošao kao Serdar Šćepan preko beogradskog aerodroma? Zašto je došao u Crnu Goru? Zato da bi ovde bio ubijen je li? Pa dokad oni misle to?“, upitao je Katnić.

  Katnić je objasnio da su se potom u javnosti pojavile informacije da su njegovi saradnici, policajci koji su spriječili likvidacije, sarađivali sa Belivukom i da su mu šefovi.

  „Znate šta to znači? Nudi se sad javno Belivuku – kaži da ti je on šef, pa ćemo vidjeti, možda će ti nešto i lakše biti“, kazao je Katnić.

  Katnić je o Belivuku govorio upitan da prokomentariše navode medija u Srbiji da je Belivuk imao zaštitu policije kada je bio u posjeti Crnoj Gori, navodi KRIK.

  Belivuk je, podsjeća KRIK, bio u Crnoj Gori u januaru ove godine kada je spriječena njegova likvidacija. Priveden je po slijetanju na beogradski aerodrom, ali je nakon saslušanja pušten na slobodu.

  Pet dana kasnije policija ga je uhapsila zajedno sa najbližim saradnikom Markom Miljkovićem i označila ih kao vođe organizovane kriminalne grupe koja je osumnjičena za tri ubistva, trgovinu drogom i posjedovanje oružja.

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje