Srijeda, 17. Avgusta 2022.
Tuzlanski.ba logo

Crnogorska policija uhapsila 12 osoba osumnjičenih za stvaranje kriminalne organizacije

Preuzmite sliku

Crnogorska policija predala je Specijalnom državnom tužilaštvu krivičnu prijavu protiv 12 osoba osumnjičenih za stvaranje kriminalne organizacije i uhapsila službenika Uprave za izvršenje krivičnih sankcija čiji su inicijali V.L.

Iz Uprave policije Crne Gore saopšteno je da su prijavljena lica osumnjičena za krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije, dok su lica R.Z. i M.V. osumnjičena i za teško ubistvo putem podstrekavanja.

“Službenik Uprave za izvršenje krivičnih sankcija V.L. uhapšen je, sedam osumnjičenih je trenutno nedostupno nadležnim organima, dok se četiri osumnjičena nalaze u Upravi za izvršenje krivičnih sankcija na izdržavanju kazni zatvora zbog drugih krivičnih djela”, navodi se u saopštenju.

Policija sumnja da je V.L. imao zadatak da pruži logističku podršku prilikom izvršenja krivičnog djela.

Iz crnogorske policije su rekli da se sumnja da su R.Z. i M.V. tokom 2020. godine formirali kriminalnu organizaciju s ciljem izvršenja najtežih krivičnih djela protiv života i tijela, a čiji članovi su postali ostali osumnjičeni.

U saopštenju se navodi da su s ciljem realizacije kriminalnog plana R.Z. i M.V. podstrekavali druge članove kriminalne organizacije na izvršenje teškog krivičnog djela protiv života i tijela na štetu lica suprotstavljene kriminalne organizacije.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje