Subota, 18. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Crnogorka s barikade poslala poruku: Mi smo crnogorske majke, sestre, stub crnogorske familije

Preuzmite sliku

Novinari su danas na barikadama na putu do Cetinja, razgovarali s Crnogorkom Ivanom Pajović. Na njene izjave niko nije ostao ravnodušan. 

– Mi smo crnogorske majke, sestre, simbol, stub crnogorske familije pa i države. Želimo da sve ovo prođe mirno.

Poenta ovog skupa ovdje je, da poslije milion molbi, preklinjanja, mi smo došli do zida da ustoličenje mitropolita crkve Srbije, ne može da se desi na Cetinju. Ni mi ne idemo nikoga ne provociramo, ne idemo u podgorički hram. Svako ima pravo da se moli. Za vrijeme njihovog litijanja, mi nismo imali ništa protiv. Svako neka se moli, neka iskazuje svoj bunt na svoj način nekog protesta.

Mi samo tražimo da ispoštuju nas i našu kuću. Ne damo Cetinje, cetinjski manastir, ovo je početak priče o cetinjskom manastiru – kazala je Pajović.

Imala je poruku i za one koji šire mržnju.

– Proći će i peti septembar. I nakon nedjelje moramo da živimo. Doveli su nas do zida, nemamo što, no da se branimo, tuđe nećemo, svoje ne damo.  Savjetujem botovima i ostalim iz velikosrpkog svijeta, da ne uče historiju s vikipedije, gdje su svaku našu dinastiju prepravili da je srpska, nego da otvore i dođu u cetinjski arhiv i da pročitaju i nešto nauče. Mi ovdje nismo uličarke, ali kad dođete do zida, svoje branite. Ovdje ćemo biti ne do sutra, nego do prekosutra i dokle god treba – poručila je Ivana Pajović.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,