Četvrtak, 14. Novembar 2019.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Crna Gora: Zbog pomora ribe kaznena prijava protiv TE Pljevlja i četiri osobe

Crnogorska policija je podnijela kaznenu prijavu protiv TE Pljevlja i četiri odgovorne fizičke osobe zbog ekološkog incidenta i pomora ribe u rijekama Vezišnica i Ćehotina.

Policijski službenici Sektora kriminalističke policije, Odsjeka za suzbijanje gospodarskog kriminaliteta su sa službenicima Centra sigurnosti Pljevlja, Osnovnom državnom tužiteljstvu u Pljevaljima podnijeli kaznenu prijavu.

Kaznena prijava je podnesena protiv  Elektroprivrede Crne Gore – AD Nikšić – Termoelektrana (TE) Pljevlja, V.Š, izvršnog direktora TE Pljevlja, D.B, rukovoditelja Sektora za operativnu kontrolu i planiranje u TE Pljevlja, R.D, smjenskog inžinjera u TE Pljevlja, te S.V, stručne osobe za zaštitu životne sredine u TE Pljevlja.

“Navedeno kazneno djelo počinjeno je na način da je rukovalac bager stanice, po prethodno dobijenom usmenom nalogu od R.D, smjenskog inžinjera, a u skladu s usmenim instrukcijama rukovodioca D.B, s kojima je bio upoznat izvršni direktor TE Pljevlja V.Š, otvorio drenažni ventil koji se nalazi van kruga TE Pljevlja u cilju izlivanja otpadnih voda iz sistema TE Pljevlja u rijeku Vezišnica, što je izazvalo ekološki incident i pomor ribe u pomenutoj rijeci i rijeci Ćehotina.” saopćeno je iz Uprave policije Crne Gore.

Iz policije navode također da postoji sumnja da su zaposleni u EPCG TE Pljevlja radnje opisane u kaznenoj prijavi sprovodili i ranije. (Fena)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,